L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat mostren el seu compromís amb el soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac

Dijous, 10 de març de 2016

Els representants de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat que ahir dimecres, 9 de març, van assistir a la taula sobre el soterrament van mostrar el seu compromís i suport amb la reivindicació de Montcada i Reixac. L'acte es va celebrar en un Auditori Municipal gairebé ple i era el primer acte de les jornades pel soterrament que culminen aquest dijous, 10 de març, a l'homenatge a les víctimes del tren registrades al municipi des de l'existència de les vies, que tindrà lloc a la Cruïlla del Soterrament (carrer Bogatell cantonada amb Colon) a les 18.30 h, amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i diputats i diputades al Congrés i al Parlament de Catalunya de formacions polítiques representades a Montcada i Reixac. L'acte inclou un minut de silenci i una ofrena floral a les víctimes davant del monòlit que les recorda, la projecció d'un audiovisual realitzat pel montcadenc Cèsar Vilagut, un pilar de dol, amb la Colla Castellera de Montcada i Reixac i tres salves, amb la Colla de Dracs i Diables de Can Sant Joan.

'El futur de Montcada i Reixac passa pel soterrament de la línia de tren, la ciutat ja en té prou', va manifestar l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, durant la seva intervenció. L'edil va apuntar que el projecte és fonamental per a la cohesió territorial i social de la població, per potenciar el comerç, millorar la mobilitat i unir els barris. 'Som un municipi singular perquè no existeix cap població tan trinxada i amb tantes infraestructures com tenim nosaltres, se'ns ha de donar un tracte especial', va indicar Campos, que va expressar que Montcada i Reixac ha de deixar 'de donar servitud a la Regió Metropolitana' i va demanar als ponents la seva implicació en el projecte, perquè no només sigui una reivindicació local sinó de tota l'Àrea Metropolitana i que s'inclogui a les prioritats del govern de Catalunya a negociar amb l'Estat.

'No podem tenir dues àrees metropolitanes, a dues velocitats, tots els municipis han de tenir els mateixos drets i les mateixes condicions de dignitat', va manifestar la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, alhora vicepresidenta de l'AMB. En el marc d'aconseguir aliances, la regidora de la ciutat comtal va destacar la importància dels municipis del denominat Eix Besòs. Per la seva banda, el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, va destacar la importància que la Generalitat assumeixi la titularitat de Rodalies. 'Volem que ens reclameu a nosaltres el soterrament', va dir el representant del govern català, qui va acusar l'Estat de deixadesa de les infraestructures ferroviàries. En representació de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, el seu portaveu, Ramón Bueno, va mostrar la seva satisfacció per la feina que s'ha dut a terme darrerament respecte el projecte, amb la creació de la comissió i la taula de treball sobre el soterrament. 'Espero que després d'aquestes jornades, el nostre projecte se situï entre les principals reivindicacions en infraestructures a nivell de Catalunya', va apuntar Bueno. L'acte va incloure la projecció d'un documental sobre la situació de Montcada i Reixac respecte el tren, elaborat pel montcadenc Cèsar Vilagut.

Darrera actualització: 6.06.2018 | 09:55