La Generalitat defensarà davant de Foment l'inici del soterrament de la línia de Portbou el 2012

Dimecres, 6 de juliol de 2011
El soterrament de la línia ferroviària de Portbou és una prioritat per a la Generalitat de Catalunya, segons li va comunicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, en la reunió que van mantenir divendres passat.

El conseller es va comprometre a defensar davant del Ministeri de Foment i, concretament, en la trobada que té previst mantenir aquesta mateixa setmana amb la presidència de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), l'inici de l'execució de les obres l'any que ve, donant compliment d'aquesta manera al compromís adquirit pel secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán.

L'alcaldessa ha explicat que "va ser una reunió molt profitosa", i pel que fa al projecte de soterrament "vam conversar sobre les diferents fonts de finançament que poden encaixar perquè l'execució de les obres comenci el 2012". Així, la Generalitat i l'Ajuntament faran tot el possible perquè l'actuació tiri endavant a través dels pressupostos d'inversió de l'Estat per a la millora de la xarxa de rodalies, o bé es desenvolupi dins dels acords Estat-Generalitat per a la inclusió de projectes d'inversió d'acord amb la disposició addicional tercera de l'Estatut de Catalunya. Una tercera via d'inversió possible seria la incorporació del soterrament als pressupostos establerts per a la Línia d'Alta Velocitat, com a projecte annex, donada la vinculació entre totes dues obres, segons consta en el conveni de col·laboració que van signar Foment, Generalitat i Ajuntament el novembre de 2007.

María Elena Pérez i Lluís Recoder van tractar altres assumptes de l'àmbit territorial importants per a la ciutat. És el cas del desenvolupament urbanístic de sectors com el Bosc d'en Vilaró, la Zona 21 de Terra Nostra i Can Pomada. "Vam coincidir en la necessitat de celebrar una reunió monogràfica sobre urbanisme per establir vies de connexió entre ambdues administracions, amb la finalitat de desenvolupar operacions conjuntes que permetin la consolidació urbanística de la nostra ciutat i explorar conjuntament operacions generadores de riquesa, activitat i llocs de treball", ha assenyalat l'alcaldessa.

Finalment també van parlar sobre la situació de la cimentera Lafarge. El conseller va confirmar que la Generalitat formarà part del grup de treball que en breu es crearà per debatre sobre l'activitat de la fàbrica, i van acordar crear una comissió tècnica a tres bandes entre la Generalitat, l'Ajuntament i l'empresa, encarregada de fer un seguiment detallat de l'activitat, que garanteixi el compliment de tots els aspectes normatius.

Darrera actualització: 4.06.2018 | 13:41