El conseller de Salut, Antoni Comin, s'ha compromès a complementar els recursos sanitaris existents a Montcada i Reixac a partir del 2017, sempre i quan es pugui disposar de dotació pressupostà ria. Ho va expressar durant una reunió celebrada aquesta setmana amb una delegació local formada per l'alcaldessa, Laura Campos; la regidora de Salut Pública, Mar Sempere; la regidora de Serveis Generals, Montse Ribera; el regidor de Medi Ambient, Sergi MartÃn, els portaveus del PSC i C's, M. Carmen Porro i David Gerbolés, respectivament, i representants de la Favmir i la taula de la sanitat de Montcada i Reixac. La reunió la van sol·licitar tots els grups municipals i entitats locals amb l'objectiu de posar sobre la taula la necessitat de reobrir el servei d'urgències nocturnes -retallat al 2009- la restitució del servei d'emergències mèdiques ¿amb el darrer concurs d'adjudicació, Montcada i Reixac ha perdut una ambulà ncia- i el compliment de la resolució 263/IX del Parlament de Catalunya (2011), que demana una major increment dels serveis de ginecologia i de pediatria.
'El conseller ha reconegut les singularitats i el preu que paga Montcada i Reixac per ser una ciutat trinxada i ser la porta de Barcelona, s'ha compromès a dotar la ciutat de més serveis i aquest és un fet positiu, però també és cert que no hi ha cap compromÃs signat i tot plegat quedarà subjecte a la disponibilitat pressupostà ria', ha manifestat l'alcaldessa, qui ha indicat que des del consistori i la taula de la sanitat es mantindran les reivindicacions i es potenciaran noves vies d'acció per continuar reclamant els serveis que han estat retallats a Montcada i Reixac en matèria de salut. 'Portem cinc anys sense un servei d'urgències nocturnes després de la mitjanit per a una població de més de 34.000 persones, ens preocupa el col·lectiu més vulnerable, a més, altres serveis com ambulà ncies s'han vist retallats i continuem sense un ginecòleg per a les 17.400 dones que hi ha al municipi; tot això li havÃem d'explicar al conseller', ha indicat la regidora de Salut Pública.
El titular de Salut de la Generalitat va informar a la delegació municipal que al setembre es començarà a donar forma a un procés participatiu en el qual s'implicarà a les associacions municipalistes de Catalunya, a la societat civil i a les associacions de pacients per tal d'elaborar un pla director d'atenció primà ria i continuada, on es valori la necessitat de complementar serveis que han estat retallats. Comin va explicar que des del seu departament s'ha canviat la fórmula de distribució dels recursos i que ara responen més a la necessitat que no pas a les rà tios de població. Un altre canvi que va apuntar el conseller és el foment de la dinamització i la participació institucional i de la societat civil en la determinació de les necessitats de cada sector de població.