Una cinquantena d’alumnes de tercer i quart d’ESO participen al curs de cuina del programa Diltet

Divendres, 24 de març de 2023

Aquesta edició d’aquest taller ha estat una de les més participatives del projecte, amb la implicació de cinc centres.

Un total de 56 alumnes ha participat aquest curs 2022/23 en el curs de cuina emmarcat en el Dispositiu Local de Transició Escola-Treball, Diltet. Es tracta de joves de tercer i quart d’ESO dels instituts La Ribera, La Ferreria, Montserrat Miró i els Institut escola El Viver i Mas Rampinyo. La formació s’ha desenvolupat al Centre Cívic La Ribera i a la Unió de Mas Rampinyo, dura un trimestre, de gener a març, acaba la setmana vinent i clourà amb una sessió especial, un concurs tipus Masterchef. En total, l’alumnat haurà fet 13 sessions de 2 hores, una de les quals ha estat sobre manipulació d’aliments i higiene alimentària, a càrrec de personal municipal.

Durant aquestes setmanes, l’alumnat ha tingut un primer contacte amb la professió de cuiner, amb totes les seves branques i sortides i incidint en com incloure més fruita i verdura als àpats perquè siguin més saludables. S’ha aprofundit en les preparacions bàsiques, aprenent els diferents tipus de coccions, talls i tècniques, com també les tècniques de conservació, seguretat i higiene alimentària, juntament amb nocions de nutrició. Alhora, ha realitzat receptes típiques de cuina catalana i espanyola, des d’una truita de patates a unes torrijas, però també s’han endinsat en la gastronomia d’altres cultures com la italiana (realitzant pasta fresca des de 0 amb les salses respectives o una lassanya) o l’Índia (amb un pollastre al curri o un lassi de mango). També ha fet rebosteria realitzant postres com una sacher.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 11:13