L’Ajuntament demana que la ciutadania ni els animals domèstics tinguin contacte amb les aigües del riu que mentre es resolgui la incidència.
El tram del Besòs que passa per Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs pateix les conseqüències de l’incendi d’ahir divendres, 19 de juliol, a l’empresa d’emmagatzematge de productes químics Barnastock, a Polinyà, que seria l’origen de la mort de fauna del riu i l’aigua tèrbola amb escumes que s’ha detectat aquest dissabte, dia 20.
Els materials resultants de l’extinció del foc van arribar a l’EDAR de la Llagosta, alterant el seu procés de tractament i la qualitat de l’aigua abocada. Els sistemes de contenció de la instal·lació van resultar insuficients per contenir els productes procedents de l’incendi i han acabat arribant al Besòs.
Representants polítics i tècnics dels ajuntaments afectats, membres de l’ADF i de Mossos d’Esquadra s’han trobat aquest matí per comprovar in situ la situació del riu. En nom de l’Ajuntament de Montcada i Reixac hi ha anat l’alcaldessa accidental, Nani López; i el regidor de Qualitat Ambiental, Rafa Ruiz.
La primera acció que s’ha de dur a terme per evitar danys majors és l’extracció de les espècies mortes, per tal de no afectar la cadena tròfica, treball que aniran a càrrec agents rurals i l’ADF, a instàncies de les instruccions de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Consorci del Besòs-Tordera.
“És fonamental que ni la ciutadania ni els animals domèstics tinguin cap mena de contacte amb les aigües del Besòs mentre durin els efectes del vessament”, ha expressat López, qui ha anunciat que el procés s’allargarà diversos dies.
Mentre no es resolgui la incidència, és fonamental que la ciutadania i els animals domèstics no tinguin cap mena de contacte amb les aigües del Besòs.
Al lloc dels fets s’hi han desplaçat l’alcaldessa accidental, Nani López; i el regidor de Qualitat Ambiental, Rafa Ruiz; acompanyats del director de Medi Ambient i Seguretat de l’Ajuntament colomenc, Tomás Carrión, a més d’agents de l’ADF.