L'objectiu de la trobada és buscar possibles solucions al conflicte del Bosc d'en Vilaró.
L'Ajuntament de Badalona va acollir dimecres la tercera reunió de la mesa cívica de Bosc d’en Vilaró. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va donar la benvinguda als components del grup de treball, integrat per representants de la Generalitat de Catalunya, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona, el Parc de la Serralada de Marina, els ajuntaments de Montcada i Reixac i Badalona, els portaveus dels grups municipals, a més de l’Associació de Veïns de Bosc d’en Vilaró.
La reunió es va iniciar amb la petició del representant legal de l'associació veïnal a les administracions supramunicipals de la mesa de qualificar Bosc d'en Vilaró "fora d'ordenació". Aquesta figura que -segons l'advocat- es recull al Pla Especial Serralada de Marina permetria als veïns, mentre es trobi la solució definitiva al procés, realitzar actuacions de manteniment a l'àmbit per tal de garantir la seguretat.
Durant la seva intervenció, el director del servei d'Urbanisme de l'AMB, Josep Maria Carreras, va tornar a explicar que "la solució que es busqui per a Bosc d'en Vilaró ha de ser la mateixa per a totes les urbanitzacions que es troben en la mateixa situació a la resta de Catalunya". Carreras va afegir que "la legalització no és la solució i la llei aboca aquest tipus d'urbanitzacions a l'extinció". Per la seva banda, el director general de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, va explicar que "Bosc d'en Vilaró està ubicada en un sòl no urbanitzable de màxima protecció i això implica estar en la pitjor situació d'incompliment urbanístic". Serra va recordar que "aquesta problemàtica s'ha d'abordar des del punt de vista metropolità".
A la reunió els veïns van proposar a les diferents administracions la possibilitat de realitzar un canvi de qualificació urbanística de forestal a una altra zona del municipi per tal de conservar les seves cases a Bosc d'en Vilaró. Els representants de la Generalitat i AMB es van comprometre a estudiar totes les propostes presentades per l'entitat.
Davant els dubtes generats sobre el funcionament de la mesa cívica, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va posar en valor la composició de les diferents administracions que integren el grup de treball i va afirmar que "la mesa és una oportunitat de poder dialogar amb les màximes autoritats urbanístiques de Catalunya que estan molt preocupades per a aquesta situació". Durant la reunió també es va decidir plantejar ampliar la mesa amb altres reunions tècniques entre les administracions supramunicipals on l'associació pugui participar amb tècnics que representi a l'entitat.