La plaça LluÃs Companys ha acollit aquest matà la tercera Mongetada popular, organitzada per la Regidoria de Comerç, amb la col·laboració del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès. Els representants del col·lectiu gastronòmic han cuinat 30 quilos de llegums que s'han repartit entre els assistents a l'activitat. Els tiquets tenien el preu d'un euro i tota la recaptació es destinarà a Cà ritas, tal com ja es va fer l'any passat. Les racions que s'han distribuït durant l'esdeveniment contenien mongetes del ganxet, producte amb Denominació d'Origen Protegida, botifarra tarregada de Terrassa amb herbes de Sant Llorenç del Munt i vi i oli d'Ullastrell.
Un dels objectius fonamentals del Cuina Vallès és promocionar entre la ciutadania els productes tÃpics del Vallès Occidental. En aquest sentit, l'entitat organitza cada any una mongetada a un dels municipis representats a Cuina Vallès, entre d'altres iniciatives per donar-se a conèixer, com les jornades de la mongeta del ganxet, la publicació de llibres i articles a revistes o la participació dels seus membres a fòrums gastronòmics. Cuina Vallès també ha posat en marxa el 'Passaport Gastronòmic', que dóna regals i descomptes a les persones que van a dinar o a sopar als restaurants que formen part del col·lectiu.