L’objectiu és que la ciutadania prengui consciència sobre la importància de separar correctament els residus que es generen a les llars.
En el cas de tenir dubtes sobre com s'han de separar correctament els residus que es generen a la llar, podeu consultar aquest web creat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Amb el nom ‘Jo reciclo, i tu?’, Serveis Municipal impulsa una campanya de comunicació per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de separar adequadament els residus que es generen a la llar. La campanya, que també va acompanyada de l’eslògan Reciclo, Recupero, Reutilitzo, vol incidir en la importància que els ciutadans mostrin, a nivell individual, un compromís amb el reciclatge amb petites accions diàries com poden ser: separar envasos de plàstic i metall; fer servir el contenidor blau per al paper i el cartó; col·locar el vidre al contenidor verd; i llençar, al marró, només restes de menjar, sense barrejar amb res més.
Les noves directives europees determinen que a l’any 2025 els municipis hauran d’arribar a un 55% de la recollida selectiva, percentatge que aniran augmentant progressivament als anys 2030 i 2035 fins al 60 i 65% respectivament. Actualment, i amb dades de 2023, Montcada i Reixac està en un 38% de la recollida selectiva bruta. En relació a aquests objectius de reciclatge, la regidora de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez, ha expressat que per assolir-los “cal unir esforços i prendre consciència, tant les empreses, l’administració pública i la ciutadania, dipositant els nostres residus als contenidors corresponents”. “Sense una correcta recollida selectiva, no serà possible aconseguir un reciclatge de qualitat i una ciutat millor”, ha matisat.
Dia Mundial del Medi Ambient La campanya que impulsa Serveis Municipal coincideix amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient que es commemora cada 5 de juny. En relació a aquesta efemèride, la plaça de l’Església acollirà aquest dimecres, a partir de les 17 h, una activitat que impulsa la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la regidoria de Medi Natural. Es tracta d’una proposta familiar que, amb el nom ‘La ciutat cosmopolita que volia ser bonica’, pretén parlar de la sostenibilitat a través del teatre i de la poesia.