La presidenta de l'Àrea Social, Ana Ballesta, i la regidora d'Educació, Jessica Segovia, han participat en nom de l'Ajuntament de Montcada i Reixac a la concentració en defensa de l'escola pública convocada aquest dimarts, 9 de febrer, davant la Delegació Territorial del Departament d'Ensenyament del Vallès Occidental, a Sabadell. La protesta s'ha convocat a nivell comarcal i ha comptat amb la presència d'alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores dels diferents municipis del Vallès Occidental. Durant l'acte, s'ha donat lectura d'un manifest, a càrrec de dos representants d'AMPA d'escoles públiques, en contra de les retallades en aquest àmbit que ha fet el govern de la Generalitat en els darrers anys i també com a reivindicació del paper dels ajuntaments en la planificació educativa, un document al qual el consistori local s'hi ha adherit. A continuació, els edils presents a l'acte han lliurat el manifest a la directora territorial en funcions, Carme Vigués.
El document demana al Departament d'Ensenyament que posi en valor i respecte la coresponsabilitat de les administracions locals en matèria d'educació, ja que la llei els atorga competències en temes com zonificació, reserva de places per a alumnes amb necessitats educatives especials o bé, en l'establiment de ràtios. El manifest reivindica el manteniment de totes les línies actuals cara el pròxim procés de preinscripció, la reducció de ràtios per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa, un pla urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics de la comarca i un altre pla per construir els centres públics que garanteixin una oferta suficient per a tot l'alumnat amb especial atenció a la formació professional i contínua.
D'altra banda, el manifest insta la Generalitat a suprimir els concerts a les escoles d'elit que segreguin per sexe i a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l'actual model educatiu i consensuar un nou marc legal fruït d'un gran pacte per l'educació que organitzi el sistema educatiu a Catalunya, adaptat a la nova realitat política i a l'actual context econòmic, social i demogràfic. Les entitats, AMPA, col·lectius o les persones a títol particular poden donar suport al document, mitjançant el web www.cepvoc.wordpress.com.