Recomanacions per gaudir de les revetlles amb seguretat

Dimecres, 14 de juny de 2017

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, la Policía Local, l'agrupació de Protecció Civil i l'ADF muntan un dispositiu especial de vigilància que comença aquest divendres, 23 de juny, i fins diumenge 25 a la nit. Es tracta d'un operatiu de vigilància ininterromput per vetllar per la seguretat durant aquests dies. D'altra banda, es recomana la ciutadania que tingui molta precaució a l'hora de manipular material pirotècnic davant la proximitat de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere i així, gaudir d'unes celebracions segures. Els petards, coets i altre tipus de material inflamable s'han de comprar als establiments autoritzats i seguir les instruccions que indica cada producte. El consistori ha donat enguany permís per instal·lar sis casetes de venda situades a la plaça de la Pedra, a Can Sant Joan; al carrer Castelló, a Pla d'en Coll; a l'avinguda d'Europa, a Mas Duran; al carrer Baix de Sant Pere cantonada amb la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), a l'entrada a Can Cuiàs i al carrer Can Tapiola.

Entre d'altres recomanacions, no s'han de llençar petards ni coets amb la mà ni amb la canya trencada, utilitzar mitjans segurs per encendre'ls (metxers o similars) i sempre des de l'extrem, perquè doni temps a la persona a enretirar-se. Està prohibit llençar coets a menys de 500 metres de zones forestals i que no es poden encendre fogueres amb gasolina o altres productes inflamables. La regidora responsable de Seguretat Ciutadana i de Comerç i Turisme, ha indicat que 's'ha de tenir molta cura amb la manipulació del material pirotècnic i sense destorbar la resta del veïnat'.

D'altra banda, un dolç típic de les revetlles són les coques. S'ha de tenir en compte que els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o de nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. També s'ha de vigilar amb les elevades temperatures de l'estiu, que poden fer malbé més ràpid aquest tipus d'aliments. En aquest sentit, Montse Ribera recomana comprar 'les coques als forns i pastisseries locals per tal de garantir la qualitat del producte sense que es trenqui la cadena del fred i potenciar el comerç de proximitat'. Per tant, s'han d'adquirir les coques en un establiment apte per a l'elaboració d'aquests pastissos, s'han de comprar en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del consum i conservar-la en fred, especialment les de crema o nata. Si s'ha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la conservació en fred, és millor comprar coques es puguin mantenir a temperatura ambient o bé, adquirir-la al lloc de destinació, si és possible.

Més informació a: www.gencat.cat/revetlles

Darrera actualització: 6.06.2018 | 11:07