Prop d'un centenar de persones participa a la primera celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

Dijous, 22 de febrer de 2018

L'objectiu de la celebració era promoure la diversitat lingüística i cultural i mostrar que aquests fenòmens són presents a Montcada i Reixac.

La primera edició de la festa per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM), ahir dimecres, 21 de febrer, va comptar amb la participació d'un centenar de persones, que van gaudir d'una tarda d'activitats relacionades amb la pluralitat lingüística, a la Biblioteca Elisenda. L'objectiu de la celebració era promoure la diversitat lingüística i cultural i mostrar que aquests fenòmens són presents a Montcada i Reixac. Els tres idiomes més parlats al municipi, de la trentena que n'hi ha representants, són el català, el castellà, l'àrab, l'amazic, l'urdú i el panjabi.

Enguany, el DILM proposava activitats al voltant del joc. En aquest sentit, l'acte d'ahir va incloure un conta-contes en català a càrrec de dos representants de la Casa Amaziga de Catalunya, tabes, una xarranca, cal·ligrafia multilingüe per escriure els noms propis en diferents idiomes, un espai denominat 'transformaparaules', joc d'habilitat amb cordes i un taller d'elaboració de camells amb fulles de palmera. També hi havia una exposició sobre jocs universals.

La celebració del DILM ha estat una proposta conjunta organitzada per diferents departaments de l'Ajuntament, el Pla Educatiu d'Entorn, les biblioteques i el Servei Local de Català. La Unesco va proclamar el 21 de febrer del 2000 el Dia Internacional de la Llengua Materna arreu del món, per mostrar com les llengües esdevenen una eina de preservació i desenvolupament del patrimoni cultural i generen solidaritat, enteniment, tolerància i diàleg.

Darrera actualització: 22.02.2018 | 13:30