Primeres passes de l’Aula d’Extensió Universitària de Montcada i Reixac

Dijous, 19 de setembre de 2019

El públic va omplir la Casa de la Vila amb motiu de la presentació del projecte i de la conferència sobre el canvi climàtic del meteoròleg Francesc Mauri.

L’Aula d’Extensió Universitària de Montcada i Reixac ha començat a donar les seves primeres passes amb la presentació del projecte, que va tenir lloc ahir dimecres, 18 de setembre, amb un acte a la Casa de la Vila, que va comptar amb la presència del meteoròleg Francesc Mauri. A partir d’ara, cal crear un grup motor que tiri endavant el projecte i a l’acte d’ahir, un grup de persones ja va mostrar el seu interès per formar-ne part. “L’Aula d’Extensió Universitària dona un salt qualitatiu en les accions d’envelliment actiu i contribueix a complir-ne un dels seus reptes, la participació plena de tothom en tots els àmbits de la societat”, va indicar l’alcaldessa, Laura Campos, destacant que les aules “permeten entendre millor el món en què vivim i tenen una funció socialitzadora i un espai de trobada i de posada en comú”.

Muntsa Lamúa, la presidenta de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a persones adultes (AFOPA), va fer un repàs dels més de 40 anys d’història d’aquest projecte i va encoratjar el públic a participar-hi. Per donar el tret de sortida al projecte, el meteoròleg i presentador de televisió i ràdio Francesc Mauri va oferir una xerrada sobre el canvi climàtic i sobre com s’hi pot contribuir a nivell personal per frenar-ne els seus efectes. “Canviar la classe de subministrament elèctric que rebem a casa per un fet 100% per molins de vent o plaques solars, el denominat classe A; anar deixant de banda els envasos de plàstic o bé, a nivell municipal, convertir els centres de les ciutats en zones de vianants són algunes accions que podem fer”, va dir Mauri.

El meteoròleg va explicar que efectes del canvi climàtic que podem detectar a Catalunya són la pujada del nivell del mar de 10 centímetres en 30 anys, que les collites canvien i les noves varietats maduren abans, estius cada cop més ennuvolats, pluges més irregulars, boscos estressats i canvis en la mobilitat. “Dels anys 80 ençà, el planeta s’està escalfant com no s’havia vist en 10.000 anys i no per causes naturals”, va indicar Mauri.

L’alcaldessa va apuntar la idoneïtat d’aquesta xerrada coincidint amb les accions de la denominada Week for future, del 20 al 27 de setembre, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Montcada i Reixac. “Les administracions hem de treballar-hi i promoure accions contra el canvi climàtic, que passen, en molts casos, per un canvi de xip”, va dir l’edil.

 

Darrera actualització: 19.09.2019 | 09:43