Presentació dels mapes de la Xarxa de Suport a la Seguretat als Polígons Industrials del municipi

Dimecres, 19 de març de 2025

Un total de 28 empreses actuaran com a punts d’informació i de primera atenció en el cas de situacions d’inseguretat per a les dones que treballen als polígons industrials. Aquesta xarxa s’integra al projecte Camins Segurs que impulsen Indústria, Feminisme i Igualtat i Mobilitat.

En el marc del projecte ‘Camins Segurs’, aquest matí s’han presentat els quatre mapes de la Xarxa de Suport a la Seguretat als Polígons Industrials, que està formada per 28 empreses locals que actuaran com a punt d’informació i de primera atenció en el cas de situacions d’inseguretat per a les dones que treballen als polígons industrials. Els mapes, que abasten tots els polígons industrials del municipi, s’han dividit en quatre zones: Zona 1 (Pol. Pla d’en Coll-Pol. Can Milans); Zona 2 (Pol. La Granja-Pol. Foinvasa-Pol. Molí d’en Bisbe-Pol. Can Tapioles);  Zona 3 (la Ferreria); i Zona 4 (Pol. Hermes-Pol. Coll de Montcada-Pol. Can Cuiàs).

L’empreses que apareixen en aquests mapes com a punt de suport als quals, en un moment donat, una dona podrà adreçar-se per rebre suport en una situació d’inseguretat són Calmell Group, Printfa, Sigmavox, Interflex, Tiaf, Condis Supermercats, Alsina, IBP Plastik, Boronatic i McDonald’s (Zona 1);  Synchopack, Domo Medio Ambiente, Eventop Carpes, Sanitarios Bolaños, Codesol, Injecció AMAC, SIDA Iberia (Zona 2); Española de Electrolisis, Valite, Socotec, Polycasa, Inadhoc, Standard Hidráulica (Zona 3); Alba Instituto Técnico de Formación, Fundació Privada TriniJove, Klein Ibérica, Cartonajes Pans i Holcim (Zona 4). Cadascuna d’aquestes empreses estaran identificades com a punts de suport amb un adhesiu que estarà visible en la seva façana.

L’acte d’aquest dimecres ha comptat amb la presència de l’alcalde, Bartolo Egea; el regidor d’Indústria, Desenvolupament i Promoció Econòmica Local, David Zambrana, i la regidora de Feminisme i Igualtat, Estela Valdivia.

“Estem molt satisfets amb la tasca que s’ha fet amb aquest programa que estic convençut que donarà més seguretat a les dones i als homes que treballen als nostres polígons industrials”, ha dit l’alcalde Montcada i Reixac, Bartolo Egea.

“Aquest és un projecte molt ambiciós que és molt necessari per a les dones que treballem a Montcada i Reixac i que tindrà la seva continuïtat. Com a dones, no volem ser invisibles i volem arribar segures a casa i a la feina”, ha expressat la regidoria de Feminisme i Igualtat, Estela Valdivia.

“Avui és un dia per aplaudir a totes les empreses que formen part d’aquesta xarxa. Sens dubte, és un projecte que continuarà creixent i que és un referent per a molts municipis de la comarca que ja han mostrat el seu interès a afegir-se”, ha comentat el regidor d’Indústria, Desenvolupament i Promoció Econòmica Local, David Zambrana.

Durant la presentació dels mapes també s’ha fet una dinàmica de treball perquè les empreses participants sàpiguen com poden traslladar a les seves plantilles les accions que han de fer com a punts de suport.

Aquests mapes es donaran a conèixer a totes les empreses i comerços del municipi, així com entre els ajuntaments de la Llagosta, Cerdanyola, Ripollet i Barberà per detectar veïnes d’aquests municipis que vinguin a treballar als polígons industrials de Montcada i Reixac.

 ‘Camins segurs’ és un projecte transversal entre les regidories d’Indústria, Feminisme i Igualtat i Mobilitat.

Darrera actualització: 20.03.2025 | 08:01