Presentació del ‘Magnet’ de l'institut La Ribera a tots els agents socials implicats
Es tracta d'una iniciativa d'innovació i excel·lència formativa en la qual hi ha implicades diverses institucions educatives administracions públiques.
L’institut La Ribera ha organitzat un acte aquest dissabte, 24 de novembre, per presentar a la comunitat educativa, les famílies i a tots els agents implicats en el desenvolupament del projecte ‘Magnet’, que té l’aigua com a fil conductor. Es tracta d’un programa d’innovació i qualitat que inclou accions que relacionen el centre amb el territori i combina la ciència, la tecnologia, l’art, la comunicació, l’àmbit social i la cultura, entre d’altres. Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Jaume Bofill, és fruit d’una aliança entre aquesta institució i la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Universitat de Barcelona, amb el suport d’altres organismes i entitats. Representants dels agents implicats han participat a l’acte de presentació.
“Des de l’Ajuntament considerem molt important acompanyar i consolidar aquest projecte, ens comprometem a donar suport el centre amb mesures d’escolarització equilibrada, a fer el seguiment del projecte i buscar l’encaix amb d’altres accions municipals vinculades amb l’aigua, així com animar altres centres educatius del municipi a presentar-se a noves convocatòries del ‘Magnet”, ha expressat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, en el torn d’intervencions. Hi ha pres part representants del Departament d’Ensenyament, professorat, alumnat, el vicerector de Doctorat i Promoció de la Recerca de la UB, Xavier Roigé, i el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet.
El programa ‘Magnet’ és una oportunitat per a l’institut La Ribera per oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats educatives de l’alumnat de la societat actual, amb la implementació de noves metodologies de treball. Amb una formació i acompanyament constants, el centre de secundària va adreçat a un enfocament multidisciplinari i un aprenentatge que situa l’alumne a l’epicentre de les accions. La jornada de presentació ha consistit en activitats de conscienciació, investigació, recerca científica i cultural sobre l’aigua, com ara una exposició d’imatges per conscienciar sobre la contaminació als mars i rius, tallers d’elaboració de pals de pluja, una dansa de l’aigua i un treball de recerca sobre els primers pobladors de Montcada i Reixac, entre d’altres. Alumnat del centre oferirà el pròxim 15 de desembre, a l’àgora de Montcada Aqua (Tarragona, 32) un muntatge teatral inspirat en una dansa de l’aigua, en el marc del projecte.