Presentació de la campanya 'Reconnecta't' a la taula tècnica del Pla Local de prevenció de Drogues i Pantalles

Divendres, 11 de desembre de 2020

La psicòloga Eva Porta va fer una formació sobre com detectar un ús abusiu de les pantalles.

L'ús de les pantalles va centrar la reunió virtual d'ahir dijous, 10 de desembre, de la taula tècnica del Pla Local de prevenció de Drogues i Pantalles, formada per personal de serveis municipals i d'altres administracions que treballa aquest àmbit. D'una banda, es va presentar la campanya municipal 'Reconnecta't', que des de l'octubre passat dona missatges a la ciutadania, a través de les xarxes socials i a la via pública, sobre com prevenir les addiccions als dispositius eletrònics entre els infants i els joves, donant-li alternatives educatives i d'oci, així com consells per pactar amb els fills i filles l'estona i el contingut que poden veure a les pantalles. La campanya es reforça amb xerrades a centres educatius i per al públic en general, com ara la que la psicòloga i mestra Anna Ramis va oferir ahir, sobre l'ús de pantalles en infants de 0 a 3 anys.

La sessió va incloure una formació sobre l'ús de pantalles i les possibles addiccions que poden provocar, a càrrec de la psicòloga i psicopedagoga Eva Porta. L'especialista va explicar que conviure cada cop més amb dispositius no significa tenir un problema d'addicció, sinó que el conflicte esdevé quan el seu ús comporta pèruda de control i irritabilitat o l'abandonament de les responsabilitats. Porta va indicar que és més important analitzar el contingut del que es veu a les pantalles que no tant el temps que hi passem davant. Cara les famílies, la psicòloga els va recomenar posar límits –com per exemple, pactant màxims diari davant les pantalles–, evitar que els infants i joves facin altres coses, com ara els deures, mentre miren els dispositius, distingir entre ús i abús, intentar entendre el motiu pel qual la canalla i el jovent mira les pantalles o bé, donar-los alternatives d'oci.

Durant la trobada, el servei PASSA va fer balanç de les intervencions del 2020, destacant les 59 nous casos sobre addiccions tractats, dels quals una vintena es tracta per addicció a les pantalles. Cara el 2021, s'intensificaran les trobades a les aules en el marc de la campanya 'Reconnecta't'.

Darrera actualització: 11.12.2020 | 14:13