Multitudinària Festa de les Cultures i Fira del Comerç Just a La Ribera

Diumenge, 7 de novembre de 2010

La Ribera va celebrar dissabte la sisena edició de la Festa de les Cultures i la tercera de la Fira del Comerç Just. Com en les anteriors ocasions, va resultar un èxit tant d'organització com de participació. Des de les 10.30 del matí i fins al vespre, el barri es va omplir d'activitats adreçades a tothom, que van posar de manifest la seva diversitat cultural. A més, durant tota la jornada hi va haver a la venda productes de comerç just.

La festa va començar amb una de les novetats d'enguany, la Cursa de les Cultures, que va comptar amb la participació d'una seixantena d'atletes. A continuació, els més petits van gaudir d'un taller de jocs d'arreu del món instal·lats a la plaça.

Al migdia va arribar el torn de parlaments, en què l'alcaldessa, María Elena Pérez, acompanyada del regidor d'Integració, Cooperació i Solidaritat, Carles Guijarro, la regidora del Pla Integral de La Ribera, Alicia Solano, i el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat de Catalunya, David Minoves, va lloar l'empenta dels veïns i veïnes de La Ribera per fer possible una festa que és "una celebració de la diversitat".

Durant tot el dia els assistents a la festa van poder visitar les carpes instal·lades al voltant de la plaça, en què les associacions i col·lectius d'immigrants que viuen a La Ribera mostraven les característiques i els trets culturals més significatius dels seus països de procedència. També s'hi podien comprar productes procedents del comerç just.

Enguany la Festa de les Cultures i la Fira del Comerç Just ha potenciat les accions de conscienciació sobre les desigualtats existents al món. Així, a més de la promoció del comerç just, durant tota la jornada hi va haver espectacles teatrals i musicals, exposicions i tallers, que de forma lúdica explicaven les característiques del comerç internacional i convidaven a la reflexió sobre les causes de la fam al món i sobre l'explotació laboral.

El plat fort de la jornada va arribar a l'hora del dinar, en què més de 300 persones van tastar el menjar típic de Mali, Nigèria, Equador, Marroc, República Dominicana, Pakistan i Colòmbia, alhora que gaudien de les exhibicions musicals i danses tradicionals d'arreu del món, incloent les sardanes.

El programa de la festa es va completar a la tarda amb tallers de tatuatges henna i de trenes africanes, un altre de percussió corporal, una exhibició de flamenc a càrrec de Triana i una batukada pels carrers del barri.

Darrera actualització: 4.06.2018 | 13:36