Montcada i Reixac va registrar un total de 1.912 quilograms d'oli recollits en els contenidors ubicats en el municipi, xifra que s'ha reduït en comparació amb els anys anteriors. El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, conjuntament amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac, han donat a conèixer aquestes dades coincidint amb la presentació de quatre nous contenidors de color taronja, que passa de 5 punts de recollida a un total de 9, per poder apropar el servei als veïns i veïnes del municipi.
Els nous contenidors es troben a les següents ubicacions: plaça LluÃs Companys, passeig de Rocamora amb carrer Guadiana, camà de la Font Freda amb avinguda dels Països Catalans i la plaça Joan Fuster. Aquests punts se sumen als anteriors, situats al carrer Reixagó (als números 5 i 49), al carrer Verdi (al costat del Centre Comercial El Punt), al carrer Llevant amb carrer Conca (la Ribera) i al Centre Comercial Can Cuià s.
Els ciutadans que vulguin llençar l'oli domèstic usat a Montcada i Reixac ho poden fer portant l'oli, sempre dins d'ampolles de plà stic a qualsevol d'aquestes ubicacions o a la deixalleria municipal. El Consorci i l'Ajuntament preveuen ampliar en els propers mesos el nombre de contenidors per acabar de donar servei a tota la població.
La presentació d'aquests nous contenidors s'ha fet al costat d'un dels nous contenidors, situat al carrer de Guadiana cantonada amb Rocamora, i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos; el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez; del president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Ricard Torralba, i el gerent del Consorci, Daniel Criach.
Torralba ha destacat que 'hi ha feina a fer, però la valoració que en fem és positiva i la prova és ampliem el número de contenidors a Montcada i Reixac; hem de posar tots els mitjans perquè la ciutadania pugui reciclar com ho ha de fer'. L'alcaldessa ha aprofitat l'ocasió per recordar que 'com a mÃnim, necessitarÃem tres contenidors més per donar servei a tots els barris'. Es preveu que en els propers mesos se n'instal·lin també a Font Pudenta, Mitja Costa i Mas Rampinyo. Per la seva banda, el regidor Jordi Sánchez ha destacat que 'hem de conscienciar la gent de què l'oli és molt contaminant i que es pot aprofitar per fer biodièsel i moltes altres coses'.
En aquest sentit, cal recordar que l'oli de cuina usat és una fracció dels residus que requereix un tractament especial, com moltes altres petites fraccions que no suposen un gran volum de residus però si que suposen un greu problema ambiental. L'oli de cuina usat no es pot llençar per l'aigüera, ja que només un litre pot arribar a contaminar un milió de litres d'aigua potable. A més provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram.
Un cop separat selectivament, l'oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient: el biodièsel. D'aquesta manera, també es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització.