Montcada i Reixac i Barcelona es comprometen a accelerar la construcció d'un pont de vianants entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana

Dimarts, 11 de juliol de 2017

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha demanat al consistori barceloní -administració que se n'ha de fer càrrec- que acceleri les obres de connexió per a vianants entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana a través del pont per sobre del torrent del Bosc Llarg. Ho va explicar ahir dilluns, 10 de juliol, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, durant la reunió informativa que es va celebrar al Centre Cívic Can Cuiàs, a la qual va assistir la regidora delegada d'aquest sector, Mar Sempere, i un tècnic de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Sansa. L'acte l'organitzava el consistori montcadenc amb l'objectiu d'explicar al veïnat diferents projectes: la transformació de l'aqüeducte que travessa el torrent del Bosc Llarg en una passarel·la; l'adequació del camí que va de Can Cuiàs al camp de futbol de Ciutat Meridiana; la construcció d'una rotonda d'entrada i sortida al polígon industrial del barri, per la N-150; l'adequació d'una vorera i la creació d'un carril bici des de la rotonda de la C-17 fins al Coll de Montcada i un pla d'accessibilitat per millorar la mobilitat entre els blocs de pisos més antics de Can Cuiàs.

El veïnat de Can Cuiàs fa servir a hores d'ara un camí de terra estret i amb força pendent per anar a centres educatius o bé, per anar a les instal·lacions esportives de Ciutat Meridiana. 'El veïnat té una necessitat urgent de millorar aquest accés i per això demanem a l'Ajuntament de Barcelona que faci el projecte amb la màxima celeritat i que no supediti les obres al procés participatiu que es vol fer per definir els usos del torrent del Bosc Llarg', va manifestar Sánchez. El representant de l'Ajuntament de Barcelona va explicar que aquesta actuació és una de les prioritats incloses al Pla de barris del sector, que ja disposa de finançament. Resta pendent la redacció del projecte executiu i l'adjudicació de les obres per tal de convertir una infraestructura del 1860 en un pont per a vianants i per adaptar el camí de terra a una zona de pas.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona, a petició de l'Ajuntament, ha elaborat un pla d'accessibilitat per millorar la connexió i la mobilitat als blocs més antics de Can Cuiàs, coneguts com els pisos de Santa Elvira, construïts a la dècada dels anys 70. El pendent que hi ha entre els immobles és molt accentuat i les voreres no compleixen amb la normativa actual per facilitar el pas de cadires de rodes, cotxets o carros de la compra. L'estudi posa de manifest les problemàtiques de mobilitat existents tant per connectar els edificis com per accedir al metro i planteja possibles solucions, com ara l'ampliació de voreres o el canvi de mobiliari urbà. 'Agraïm la Diputació la realització del pla d'accessibilitat a Can Cuiàs', ha indicat el regidor.

Darrera actualització: 6.06.2018 | 11:07