L'Ajuntament de Montcada i Reixac i el Departament d'Educació de la Generalitat han presentat oficialment aquest dimarts, 1 de març, el procés per a l'elaboració del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) del municipi, destacant la importà ncia de la implicació de tota la comunitat educativa i la resta d'agents socials de la ciutat per tal de poder endegar-lo el proper curs escolar. La presentació ha tingut lloc a la Casa de la Vila, a cà rrec de l'alcaldessa, Laura Campos; la regidora d'Educació, Jessica Segovia; la directora de Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Carme Vigués; l'inspector d'Educació a Montcada i Reixac, Martà i Teixidó; la coordinadora de llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC) del Vallès Occidental, SÃlvia Cendra, i l'assessora LIC del municipi, Marta Boadella, en presència de representants del món educatiu de Montcada i Reixac.
'Posar en marxa el PEE és un dels objectius fixats al nostre programa de govern per a aquest mandat i ens fa molta il·lusió endegar el procés per a la seva elaboració; ens comprometem a fer totes les accions necessà ries per materialitzar-lo', ha destacat l'alcaldessa. Campos ha demanat la implicació i la participació de tots els agents socials, per tal de 'millorar l'èxit educatiu i garantir la igualtat d'oportunitats; apostem i creiem en la missió transformadora de l'educació', ha apuntat l'edil, qui també ha sol·licitat a la representant de la Generalitat la dotació dels recursos econòmics suficients per tal de poder fer realitat el PEE, el vuitè que es posa en marxa al Vallès Occidental. Per la seva banda, Segovia ha explicat que 'tots i totes som agents educadors', mentre que Vigués ha indicat que els objectius del PEE són assolir l'èxit educatiu, aprofundir en l'educació en valors i el compromÃs, el foment de la participació, potenciar l'ús social de la llengua catalana i l'educació en lleure i fer aprenentatge en xarxa. 'Esperem que aquest projecte que ara engeguem esdevingui un referent', ha expressat la representant de la Generalitat.
Els PEE són una proposta educativa innovadora que volen donar resposta a les diverses necessitats socials en matèria educativa i pretenen esdevenir un projecte comú del municipi que recopila i organitza totes aquelles accions que s'estan executant a la ciutat, amb l'objectiu d'enfortir el treball en xarxa de tots els agents socioeducatius. Tot i que aquests plans s'adrecen a tot l'alumnat entre 0 i 18 anys, es posa especial èmfasi en els sectors socials més desafavorits. El PEE inclou la creació de diversos plans i grups de treball, per tractar de forma sectorial qüestions com l'absentisme, l'acollida, la convivència, la implicació de les famÃlies, l'impuls a la lectura, l'esport escolar o la salut, entre d'altres. Per fer possible el PEE, cal crear dues comissions, una d'institucional i una altra operativa.