Per segon any consecutiu, Montcada i Reixac acollirà una mongetada popular, organitzada per la Regidoria de Comerç, amb la col·laboració del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès. L'activitat tindrà lloc el 8 de març, d'11 a 15h, a la plaça Lluís Companys. Els tiquets tindran un preu d'un euro i tota la recaptació es destinarà a Càritas. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; el president de Cuina Vallès, Carles Calsina, i el cuiner Albert Oltra, propietari del restaurant Can Piqué de Montcada i Reixac, un dels 14 establiments que formen part del col·lectiu, han presentat l'acte aquest dimecres, 26 de febrer, en roda de premsa. 'Després de la bona acollida de la mongetada de l'any passat, hem decidit tornar a organitzar-la, amb l'objectiu de promoure la gastronomia de la comarca i també de fer sortir la gent i promoure activitats de caire popular", ha destacat l'alcaldessa.
Les racions que es distribueixin el dia de l'acte constaran de mongetes del ganxet, producte amb Denominació d'Origen Protegida, botifarra de Sant Llorenç i vi i oli d'Ullastrell. Els representants de Cuina Vallès s'encarregaran de cuinar 30 quilos de llegums, el que suposarà unes 400 racions aproximadament. Un dels objectius fonamentals d'aquest col·lectiu gastronòmic és promocionar entre la ciutadania els productes típics del Vallès Occidental. En aquest sentit, cada any organitzen una mongetada a un dels municipis representats a Cuina Vallès, entre d'altres iniciatives per donar-se a conèixer, com les jornades de la mongeta del ganxet, la publicació de llibres i articles a revistes o la participació dels seus membres a fòrums gastronòmics. Més informació a