Per segon any consecutiu, Montcada i Reixac ha acollit la Mongetada popular, organitzada per la Regidoria de Comerç, amb la col·laboració del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès. El bon temps ha acompanyat a molts montcadencs que s'han apropat aquest matí a la plaça Lluís Companys per degustar una ració de les mongetes del ganxet -producte amb Denominació d'Origen Protegida-, que anava acompanyada de botifarra de Sant Llorenç i vi i oli d'Ullastrell. A la mongetada també ha assistit una representació municipal, encapçalada per l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i pel regidor de Comerç, Joan Maresma.
Un dels objectius fonamentals del col·lectiu gastronòmic amb aquesta activitat és promocionar entre la ciutadania els productes típics del Vallès Occidental. En aquest sentit, cada any organitzen una mongetada a un dels municipis representats a Cuina Vallès, entre d'altres iniciatives per donar-se a conèixer.
L'esmorzar de forquilla ha començat a les 11h. Prèviament, els cuiners de Cuina Vallès havien preparat més de 30 quilos de llegums. Enguany l'activitat ha tingut una finalitat solidària ja que les racions tenien un preu simbòlic d'un euro i tota la recaptació ha anat destina a Cáritas Montcada.