El govern municipal portarà al proper Ple del mes de juny una proposta per demanar a la Generalitat de Catalunya que anul·li l'Àrea Residencial Estratègica (ARE), aprovada en 2009, i que preveia la construcció de 2.130 pisos al Pla de Reixac, al costat de Can Pomada. A l'acte, que va tenir lloc dimarts al vespre a la sala d'actes de La Unió de Mas Rampinyo, van assistir un centenar de veïns i veïnes, i va comptar amb l'assistència del president de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament, Jordi Sánchez, acompanyat de les tècniques Núria Miró i Laura Camprubí, que han redactat dos informes, demogràfic i mediambiental, respectivament.
Al 2008 la Generalitat va impulsar la creació d'un seixantena d'ARE a tota Catalunya. Montcada i Reixac va ser un dels municipis que havia d'acollir-ne un a la zona del Pla de Reixac, on s'havien de construir 2.130 pisos (1.080 de protecció oficial). Jordi Sánchez, que va qualificar de desmesurat l'ARE previst per a aquesta zona, va explicar que el consistori aportarà tres informes ¿sobre la necessitat d'oferta d'habitatge al municipi, la situació ambiental de la zona i la viabilitat econòmica de l'ARE-, que avalen que no fa falta construir tants pisos al sector i que serviran per demanar a la Generalitat l'anul·lació de l'ARE. Sánchez va afirmar que "volem protegir aquests terrenys d'abocaments il·legals però també de l'especulació urbanística pel seu valor paisatgístic i perquè volem defensar un important espai agrícola enmig de l'àrea metropolitana".
Segons l'estudi presentat per Núria Miró, el cicle econòmic i demogràfic va canviar respecte al Pla Director aprovat el 2009 i això ha provocat que no s'hagin desenvolupat molts ARE i altres s'hagin retirat. En l'informe presentat, i respecte a Montcada i Reixac, la població s'ha estabilitzat als últims anys al voltant dels 34.000 habitants. L'informe també situa actualment el parc immobiliari en 16.000 pisos, dels quals 2.500 estan buits. En aquest sentit, Sánchez va afirmar que "amb la construcció dels nous habitatges previstos en el planejament es pot cobrir la demanda del municipi sense la necessitat de portar a terme l'execució de l'ARE". Pel que fa a l'estudi mediambiental, Laura Camprubí va posar de manifestar "la importància del Pla de Reixac com a últim reducte de sòl agrícola de secà a l'àrea metropolitana de Barcelona" i va afegir que "aquest espai requereix una protecció especial pel sistema de torrents que provoca zones humides i diferents tipus de vegetació i fauna".