Els arguments municipals són que una actualització no pot concloure amb una nova llicència i que no s'han ressolt altres dos contenciosos vinculats a aquest procés.
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha decidit interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució de la Generalitat que renova l'autorització ambiental a l'empresa Lafarge per a la fabricació de ciment a la planta de Can Sant Joan. La Direcció General de Qualitat Ambiental va iniciar d'ofici el procediment de revisió anticipada de l'autorització ambiental per tal d'actualitzar els termes de la llicència i revisar-ne els límits d'emissió i adaptar-la a les millores tècniques disponibles. Arran d'aquesta revisió, la Generalitat n'ha expedit una nova llicència ambiental. "En comptes d'atorgar-li una revisió de l'autorització que reculli les exigències tècniques que hem demanat des de l'Ajuntament, la Generalitat ha renovat la llicència a Lafarge", ha indicat el regidor de Medi Ambient i Control d'Activitats, José Domínguez.
L'argument del consistori per posicionar-se en contra d'aquesta decisió és que en cap cas es pot fer servir una revisió per renovar una llicència, sinó que només es pot aplicar a canvis tècnics puntuals i no a tot el contingut que inclou una autorització. "El nostre compromís és lluitar amb tota la fermesa perquè Lafarge compleixi amb la legalitat, fent ús de totes les eines legals al nostre abast, tal com ens vam comprometre a l’acord d’investidura del 2015, incloent-hi la voluntat del seu tancament", ha indicat l'edil.
Un altre dels arguments municipals és que l'autorització s'ha atorgat sense tenir en compte els altres dos recursos que l'Ajuntament ha presentat davant del TSJC per processos vinculats a les formes com la Generalitat autoritza Lafarge a desenvolupar la seva activitat i sobre els quals encara no s'ha dictat sentència. Al 2016, l'Ajuntament va recórrer l'atorgament, per part de la Generalitat, de la llicència ambiental entenent que no s'adequava a la normativa vigent i que no contemplava el fet que Lafarge havia introduït un nou combustible per fer ciment, a més que argumentava que l'estudi d'impacte ambiental que havia presentat l'empresa era del 2008 i es trobava desfasat.