L'Ajuntament presenta al veïnat de l'Estany de Gallecs el calendari de quotes d'urbanització del sector
Els pagaments començaran a efectuar-se al gener del 2022 i la urbanització podria iniciar-se el pròxim estiu.
L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat aquest dissabte, 11 de desembre, el calendari de pagament de les quotes que ha d’assumir la seixantena de propietaris del sector per tirar endavant amb la urbanització de l’Estany de Gallecs, en el marc d’una assemblea veïnal convocada per l’AV que s’ha celebrat a Palau-solità i Plegamans. Durant la reunió també s’ha donat compte dels terminis del projecte d’urbanització i dels passos que queden d’ara en endavant per culminar amb la regularització del sector.
‘Estem molt satisfets per haver arribat gairebé al final d’aquest procés, queda poc per a l’execució del projecte; això demostra que és possible resoldre la regularització de sectors no consolidats, una problemàtica endèmica de Montcada i Reixac; amb responsabilitat i consens i de forma negociada, hem trobat una solució per acabar amb els problemes urbanístics a l’Estany de Gallecs i dotar el veïnat de serveis’, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’edil ha recordat que el projecte d’urbanització, complint els mínims legals, s’ha plantejat de la forma més fàcil i amb el mínim cost possible.
El projecte d’urbanització es va aprovar definitivament a l’abril del 2019 i la intenció del consistori portar al Ple de desembre l’inici del procés de licitació de les obres, que es preveu que comencin l’estiu vinent. La intervenció preveu l’asfaltat dels vials i la creació de voreres, l’arranjament de l’accés al sector des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir l’actual enllumenat per un de baix consum, soterrant les línies aèries. Al 2019, es van fer les obres per instal·lar una canonada d’aigua entre un dipòsit situat a Palau-solità i Plegamans i l’entrada a la urbanització, una actuació que va costar poc més de 250.000 euros i que van sufragar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el veïnat. El projecte d’urbanització inclou la connexió entre aquesta canonada i cada habitatge.
Pel que fa al projecte de reparcel·lació –el que detalla els costos que ha d’assumir cada propietat per executar les obres– va rebre llum verda al novembre passat. El cost total de la urbanització del sector puja a 2,2 milions d’euros. El president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, ha explicat a l’assemblea que per fer front a la despesa, els propietaris poden optar per pagar les quotes a quatre terminis (sense interessos) en un any –gener maig, setembre i gener de 2023– o bé per mensualitats (amb interessos), que oscil·len entre les 18 i les 36, en funció de l’import que cada propietari hagi d’assumir. ‘La llei tributària permet a l’Ajuntament oferir l’opció del fraccionament, però fins a un màxim de quotes’, ha indicat Garrido.