L'Ajuntament fa un reconeixemet als participants en el Dispositiu Local de Transició Escola Treball

Divendres, 18 de juny de 2010
El Dispositiu Local de Transició Escola Treball (DiLTET) ha celebrat aquest migdia la cloenda del curs amb un acte en què l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha volgut agrair la participació desinteressada d'una vuitantena d'empreses, així com la implicació dels instituts La Ribera, La Ferreria, Montserrat Miró i La Salle, i dels més de 150 alumnes que han tingut l'oportunitat de gaudir de la seva primera experiència laboral mentre continuen amb la seva formació.

El DiLTET funciona des de fa quatre cursos a Montcada i Reixac amb la participació de les regidories d'Educació, Promoció Econòmica, Serveis Socials, Infància i Joventut, i Integració, Cooperació i Solidaritat, els instituts, i empreses del municipi, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Alumnes de tercer i quart d'ESO tenen l'oportunitat de fer Tastets d'oficis i Estades formatives en empreses complementades amb tallers de soldadura i de cuina. D'altra banda, el dispositiu també inclou el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), adreçat als i les joves que acaben l'ensenyament obligatori sense haver-se graduat. Aquest dispositiu està pensat especialment per a aquells joves que no tenen clars els seus itineraris formatius i laborals.

Enguany a les Estades formatives han participat 47 empreses, que han acollit el mateix nombre d'alumnes; 14 més han pres part al Tastet d'oficis, amb una vuitantena d'alumnes; mentre que al PQPI han col·laborat 17 empreses, que han donat l'oportunitat de fer 200 hores de pràctiques professionals a 30 alumnes.

La presidenta de l'Àrea Social i regidora d'Educació, Ana Rivas; i el regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, han felicitat tots els participants en aquest projecte, que dóna l'oportunitat als i les joves a viure la seva primera experiència laboral i preparar-se millor per fer la transició de l'escola al treball.

Aquest acte ha tingut la peculiaritat d'aplegar alhora empresaris, professors, alumnes i institucions, en un ambient distès on s'ha possibilitat el diàleg i l'intercanvi entre totes les parts.

Rivas ha destacat la transversalitat del projecte i el fet que des de la seva posada en marxa s'hagi quadriplicat el nombre d'empreses implicades. "Des de les administracions estem dedicant molts recursos a la formació, una qüestió bàsica en un moment de crisi econòmica com el que estem patint, però és imprescindible la implicació del teixit empresarial, tal i com està succeint a Montcada i Reixac, i que els i les joves sigueu conscients de la necessitat de tenir una bona formació per disposar d'oportunitats en el món laboral", ha assenyalat.

Paredes, per la seva banda, ha avançat que "malgrat les dificultats econòmiques, des de l'Ajuntament tenim el repte d'establir mecanismes de bonificació a les empreses que col·laboren amb el programa DiLTET perquè fan una tasca molt important de responsabilitat social".

També han intervingut en l'acte el subdirector general de Programes i Recursos del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Xavier Farriols; el coordinador de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, Josep Comas; la directora de l'Institut La Ferreria, Sue Caamaño, i representants de les empreses i dels alumnes participants en el dispositiu: Lidia Clotet, d'Injecció Amat, i Alan Prieto, alumne del curs d'informàtica del PQPI. Tots han destacat l'èxit del DiLTET, gràcies a la col·laboració entre les administracions públiques, el món empresarial i el món educatiu.

Després dels parlaments ha tingut lloc el lliurament de diplomes als empresaris i alumnes participants en el DiLTET i un refrigeri preparat pels i les estudiants del taller de cuina.

Darrera actualització: 4.06.2018 | 13:35