L'alcaldessa i el regidor de Medi Ambient han mantingut trobades amb la Direcció de Qualitat Ambiental per mostrar la preocupació de la ciutat envers la cimentera.
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha exigit a la Generalitat el màxim control sobre la cimentera Lafarge, situada a Can Sant Joan, i així li ha comunicat a un equip tècnic de la Direcció General de Qualitat Ambiental, amb qui recentment s'han reunit l'alcaldessa, Laura Campos, i el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. L'objectiu de la trobada era rebre informació de primera mà sobre l'activitat de la factoria, si està fent servir residus autoritzats en el procés de producció, si està complint amb la legislació o bé, se l'ha sancionat per cometre alguna irregularitat. "Els darrers episodis d'emissions de pols que s'han produït a Can Sant Joan i la resposta que dóna Lafarge respecte l'activitat a la pedrera de l'empresa, que no ens convenç, ens va motivar a demanar la reunió amb la Generalitat", ha explicat l'alcaldessa.
Des de la Direcció General de Qualitat Ambiental es va assegurar al consistori que es fan controls integrals i sectorials de forma regular i que l'emmagatzematge del clínquer a Lafarge, producte que s'utilitza en la fabricació del ciment, es fa de forma correcta. "Ens preocupa que una possible irregularitat repercuteixi en la qualitat de l'aire, en aquests moments en què des de l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona s'estan abocant esforços per tal de millorar-la, nosaltres també tenim la responsabilitat de controlar els focus d'emissions", ha indicat el regidor de Medi Ambient. Com a resposta a aquest neguit, la Direcció General ha enviat a l'Ajuntament una proposta de resolució de condicions de les emissions a l'atmosfera de l'activitat de la pedrera de pissarra, per tal de minimitzar les emissions que poden generar la circulació de vehicles o les operacions de càrrega i descàrrega, entre d'altres.
D'altra banda i respecte competències municipals, l'Ajuntament li ha imposat una sanció de 901 euros per la superació dels límits de soroll detectats durant la campanya de mesures que, a petició de l'Ajuntament, va realitzar la Diputació de Barcelona al 2015. L'Ajuntament també ha obert un expedient de disciplina urbanística a partir de la informació recaptada per una entitat ambiental de control, que durant el 2 de maig i el 27 de juny de 2017 va realitzar-hi diverses inspeccions. L'informe conclou que el laboratori de la cimentera s'ha ampliat en zona destinada a aparcament sense el permís municipal pertinent.