L'Ajuntament de Montcada i Reixac vol obrir el diàleg amb la Llagosta sobre el sector on hi ha l'empresa Valentine

Dimarts, 30 de juny de 2015

'Convido a l'Ajuntament de la Llagosta a asseure'ns tranquil·lament amb esperit de col·laboració per veure com millorem la solució plantejada a l'entorn de Valentine'. Aquest és el missatge que l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha traslladat al consistori veí en relació a les al·legacions que aquest ha presentat a la proposta de canvi de planejament aprovada en el Ple d'abril a l'entorn de la factoria amb l'objectiu de fer un corredor verd en el límit que separa ambdós municipis. El consistori de la Llagosta no hi està d'acord amb el canvi del Pla General Metropolità (PGM), entenent que el procediment significa requalificar terrenys verds en industrials i recorda que hi ha dues sentències judicials que declaren nul·les les llicències que en el seu dia es van atorgar a l'empresa de pintures per construir la nau en aquest sector proper al nucli urbà de la veïna localitat. D'altra banda, el consistori llagostenc considera insuficient la creació d'un corredor verd a la riera Seca sense tenir en compte la seva connexió amb el parc fluvial del Besòs.

En resposta a les al·legacions presentades pel consistori veí, Campos ha manifestat que Montcada i Reixac utilitzarà tots els instruments de planejament urbanístic al seu abast per solucionar un problema generat per la 'nefasta gestió de l'anterior govern sòciovergent'. Campos afegeix que precisament el que dicta la sentència condemnatòria contra l'Ajuntament i la pròpia Generalitat és que s'articulin els canvis urbanístics legalment establerts per solucionar el greuge denunciat per la Llagosta, generant una nova zona verda al voltant de la riera Seca de la qual els majors beneficiaris seran els veïns d'aquest municipi.

El planejament del sector per al canvi d'ubicació de Valentine es va aprovar al 2005. El trasllat de l'empresa de pintures a Can Milans va implicar requalificar com a sòl residencial els terrenys de la Ribera on s'ubicava la fàbrica, transformar en sòl industrial la zona verda de Can Milans -on es va construir l'actual planta- i convertir en zones verdes uns terrenys anteriorment urbanitzables situats a la bòbila de Can Cuiàs. Aquestes modificacions van rebre el vistiplau de l'aleshores Departament de Medi Ambient, l'Agència Catalana de l'Aigua, Protecció i Seguretat i la Direcció General de Carreteres. El TSJC va declarar nul aquest planejament.

Darrera actualització: 6.06.2018 | 09:51