La regidoria de Salut estudia l'evolució del consum de drogues al municipi

Dimarts, 30 de setembre de 2008
La regidoria de Salut de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, a través del Pla Local sobre Drogues, ha donat a conèixer els resultats de l'Enquesta de Drogues en Joves i del primer informe de l'Observatori Municipal del Consum de Drogues (OMCD), creat l'octubre de 2007 amb l'objectiu de construir un sistema d'indicadors que permeti observar l'evolució del consum del tabac, l'alcohol i altres drogues entre els montcadencs i montcadenques per elaborar les polítiques més efectives en relació a aquesta problemàtica.

L'enquesta Escolar sobre Drogues 2007 continua amb la línia d'investigació iniciada l'any 2002. En aquest cas s'ha ampliat la població objecte d'estudi, afegint als estudiants d'ensenyament secundari els de 6è de primària i els dels cicles formatius de grau mitjà. Segon l'enquesta, en línies generals el consum de drogues declarat dels nois i noies de Montcada i Reixac ha baixat. Entre les conclusions més significatives es troba el descens del consum de tabac entre els més joves, tot i que es manté entre els més grans, és a dir, s'ha produït un procés d'endarreriment en l'inici d'aquest consum. El cànnabis, tot i que ha baixat el seu consum en relació a l'any 2002, continua sent la substància il·legal més consumida entre els estudiants de secundària (el 40% manifesta haver-lo provat alguna vegada a la vida). A més, el consum, tant de tabac com d'alcohol, augmenta amb l'edat i la prevalença de consum és més elevada entre les noies que no pas entre els nois.

L'enquesta destaca l'activitat preventiva que s'està realitzant a les escoles des de la Regidoria de Salut Pública i Consum, ja que el 91.5% dels alumnes assegura haver tractat el tema de les drogues a l'escola/institut (respecte al 80% registrat al 2002) i la majoria (62%) assegura que la informació rebuda li ha fet disminuir l'interès a l'hora de provar-les.

Pel que fa al primer informe del OMCD, aquest recull els resultats de l'enquesta de Drogues en Joves així com també de totes les accions i indicadors facilitats pels serveis disponibles a Montcada i Reixac relacionats amb el consum d'aquest tipus de substàncies i les seves conseqüències. Aquestes dues iniciatives estan contemplades dins del Pla Municipal sobre drogodependències 2006-2009 aprovat pel Ple Municipal el gener de 2007.
Darrera actualització: 1.06.2018 | 13:30