L’esdeveniment torna a l’entorn del pavelló Miquel Poblet els dies 22 i 23 d’octubre i coincidirà amb la Fira de l’automòbil i la Trobada de vehicles clàssics.
La Mostra Gastronòmica de Montcada i Reixac se celebrarà els dies 22 i 23 d’octubre a l’entorn del pavelló Miquel Poblet, espai que es va estrenar l’any passat com a seu d’aquest esdeveniment, i que coincideix en la seva segona jornada amb la Fira de l’automòbil i la Trobada de vehicles clàssics.
La Mostra comptarà amb la participació d’una quinzena de bars, restaurants i establiments d’alimentació locals: Can Piqué, Enrique Tomás, Forn Oliveras, Gran Danubio, La Mercè y punto, La Poma, La Tasca, Madame Desserts, Manhattan Burger Bar, Menjar és un plaer, Pizza a punt, Rostisseria Tasta’m Hermanos Nieto, Sada Hamburguesería, Vinalium i Wasabi.
Els restauradors locals oferiran una variada oferta gastronòmica, des de plats tradicionals de la cuina mediterrània fins a degustacions de gastronomia italiana, mexicana i japonesa, entre moltes altres propostes. L’horari d’obertura de l'esdeveniment serà dissabte 22, de 12 a 16 h i de 19.30 a 23.30 h; i diumenge 23, de 12 a 16 h. Per degustar els plats i begudes, la ciutadania ha de comprar-los directament a la parada de l’establiment triat.
‘Animo a la ciutadania a gaudir de la Mostra Gastronòmica, on es podran tastar les diferents propostes dels nostres restauradors; volem agrair als bars i restaurants participants l’esforç que representa participar en un esdeveniment d’aquest tipus, que de ben segur que serà tot un èxit’, ha explicat el regidor de Comerç i Turisme, Salvador Serratosa.
Mostra sostenible La Mostra comptarà el dia 23 al matí amb dues activitats vinculades al reaprofitament alimentari, en el marc del projecte Reciclat al municipi, de l’AMB. D’11 a 13.30 h hi haurà tallers de cuina saludable i residu zero, en les quals s’ensenyarà com preparar receptes saludables generant el mínim residu. Mentre s’elaboren les receptes es donen recomanacions, estratègies i trucs per evitar llençar menjar. Es faran cinc sessions de 30 minuts de durada cadascuna.
Durant la mateixa franja horària hi haurà una parada informativa amb idees de consum i d’accions que es poden fer en el dia a dia per generar menys residus a la cuina. L’objectiu d’aquesta proposta és sensibilitzar sobre els problemes socials, ambientals i econòmics que comporta el malbaratament i prendre consciència que una part important del menjar que es llença es produeix a les llars. A més, els paraments (gots, coberts...) que s’utilitzaran durant la fira estan elaborats amb fusta i bagàs sostenible.