Joan Olivares i Antonio Álvarez guanyen els dos premis locals, novetat dels Jocs Florals per a la Gent Gran 2024

Divendres, 7 de juny de 2024

Un total de 58 obres han participat a la tercera edició de la convocatòria, els premis de la qual es van lliurar ahir dijous, 6 de juny.

Antonio Álvarez, amb l’obra poètica Ella, i Joan Antoni Olivares, amb la narració Amb nosaltres mai no farà tard, han guanyat els premis locals de la tercera edició dels Jocs Florals per a la Gent Gran, valorats en 400 euros cadascun.

Aquests dos guardons, que han registrat un total de set participants, són la novetat de la convocatòria, que tenen com a objectiu fomentar la creació de Montcada i Reixac. El total d’obres que han optat al certamen ha estat de 58, 28 de narrativa i 23 de poesia, d’autores i autors majoritàriament de municipis de la província de Barcelona, així com de la resta de Catalunya i fins i tot un de la localitat italiana de Pavia.

La resta de premis han estat per a:
Poesia. Modalitat oberta

Persona guanyadora (400 euros)
Aureli Trujillo, de Reus, amb Tempus fugit

Accèssits (100 euros)
Joan Armengol, de Manresa, per l’obra Quan de mi, finalment
Ernest Pibernat, d’Avinyonet de Puigventós (Girona), per Mesuratges

Narrativa. Modalitat oberta
Persona guanyadora (400 euros)
Josep Novell, de Badalona, per Raonables raons d’un divorci

Accèssits (100 euros)
Alfons Cama, de Tarragona, per Desenllaç fatal
Joan Carles González, de Mataró, amb l’obra Si se’ls tracta bé

L’acte per fer públic el veredicte i lliurar els premis dels Jocs Florals per a la gent gran 2024 va tenir lloc ahir dijous, 6 de juny, al Parc Antiga Cerveseria. El regidor de Gent Gran, Carles Vilalta, va destacar la importància d’iniciatives com els Jocs Florals per mostrar que “arribar a certa edat no vol dir ser passius, al contrari, envellir també significa ser actiu i seguir participant de la vida cultural i social”.  

L’acte va comptar amb el recital de poesia i dansa Wyslawa Symborska en moviment, amb l’actriu Mònica Van Campen i la bailaora Sònia Sánchez. El muntatge és una selecció de poemes dels llibres Vista amb un gra de sorra i Instant de la poetessa polonesa Wyslawa Szymborska, guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1996.

Darrera actualització: 7.06.2024 | 10:27