L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha mostrat la seva indignació amb l'Estat Central davant la nova mort d'un altre montcadenc a les vies de tren al municipi. L'atropellament mortal es va produir ahir, a les 15.20h, a l'estació de Montcada-Ripollet (R3), al barri de Mas Rampinyo. Laura Campos ha afirmat que "Montcada i Reixac està farta de l'immobilisme del Ministeri de Foment i de l'Adif que permeten que augmenti el número de morts a les vies al pas pel municipi sense fer res".
L'alcaldessa ha realitzat aquestes declaracions tot just quan l'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total estan organitzant el tercer aniversari de l'homenatge a les víctimes del tren a Montcada i Reixac, que tindrà lloc el proper dia 10 de març. Campos ha encoratjat la ciutadania a participar en aquest acte "que recorda a tots els que han perdut la vida a alguna de les 4 línies ferroviàries que creuen el municipi i, a la vegada, reivindica el soterrament de la R2". L'alcaldessa ha afegit que "portem molt de temps reclamat la millora de les mesures de seguretat a tots els passos de vianants i als passos a nivell però un cop més tornen a maltractar Montcada i Reixac, que ja ha pagat prou la servitud històrica amb Barcelona".
Campos ha expressat que "només demanem que compleixin els compromisos adquirits amb Montcada i Reixac, res més". El novembre de 2007 el Ministeri de Foment va signar un document on es comprometia amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Ajuntament a no finalitzar les obres de la Línia d'Alta Velocitat a Montcada i Reixac sense iniciar el soterrament de la línia de Portbou (R2). Des de llavors, l'Estat encara no ha incorporat als pressupostos generals cap dels cinc projectes en que es va dividir el soterrament -quatre de les quals afectarien el municipi i un a Vallbona- per poder facilitar el seu finançament.
Per continuar reclamant el soterrament de la línia de Portbou, el consistori va anunciar la creació de l'Oficina del soterrament i el passat mes de novembre va crear la Taula de treball del soterrament, integrada per l'equip de govern, tots els partits a l'oposició, tècnics municipals i representants de la plataforma ciutadana amb l'objectiu de fer propostes i idees a desenvolupar que vagin encaminades a aconseguir el soterrament. En aquest sentit, el consistori montcadenc i l'Ajuntament de Barcelona van decidir crear un front comú per lluitar pel soterrament que afecta a les dues ciutats.