Inaugurades les noves instal·lacions del Rebost d’aliments

Dissabte, 24 de febrer de 2018

Més d’un centenar de persones ha assistit aquest matí a la inauguració del Rebost d’aliments, el nou magatzem del Banc d’Aliments, que gestiona la secció local de Càritas amb la col·laboració de Serveis Socials de l’Ajuntament.

L’acte ha comptat parlaments oficials, la descoberta d’una placa commemorativa i la benedicció de l’equipament, que es troba ubicat a la plaça Joan Fuster, al barri de Pla d’en Coll.

A la inauguració ha assistit una àmplia representació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos; el mossèn Jaume Casas, rector de l’Església de Santa Engràcia i president de Càritas Montcada; el secretari general de Càritas Diocesana de Terrassa, Pere Pardo. A l’acte també han assistit  Juan Carlos Montserrat, Vicari Episcopal de la Diòcesi de Terrassa, i Milagros Vegas, Mare Superiora del Col·legi de les Germanes Dominiques de Montcada i patrona de la Fundació Mossèn Josep Espinasa.

La nova seu, que substituirà a l’espai que hi havia al costa del cementiri municipal, ha estat possible gràcies a la cessió d’un local de titularitat de l’Ajuntament i a la Fundació Mossèn Josep Espinasa, que ha finançat la seva remodelació amb una aportació de prop de 300.000 euros.

Durant els parlaments, l’alcaldessa ha agraït a la Fundació Mossèn Josep Espinasa l’aportació econòmica que ha permès que el Rebost d’aliments sigui una realitat. Campos ha recordat també l’important paper realitzat a Càritas pel desaparegut Mossèn Josep M. Juan-Torres i per Anna Olivé, que va ser la responsable del departament municipal de Serveis Socials. L’alcaldessa ha afirmat que “el nou local permetrà dignificar el Banc d’aliments, la pobresa i la tasca dels voluntaris”. En aquest sentit, Laura Campos ha agraït especialment la tasca diària realitzada pels voluntaris de Càritas Montcada, que va permetre atendre l’any 2017 més de 400 famílies del municipi. Campos ha dit que gràcies a ells arribem allà on no podem arribar sols com a administració”.

El nou equipament disposa d’una superfície d’uns 400 m2, destinats al magatzem i  altres espais com la zona de recepció i la de classificació dels aliments, entre d’altres. Una de les principals millores del nou espai és que hi haurà la possibilitat de guardar i lliurar aliments frescos, ja que el local disposa d’una cambra frigorífica.

Darrera actualització: 24.02.2018 | 23:15