'Història d'un senglar', 'Llegat' i 'Amnèsia', espectacles destacats de la temporada de tardor-hivern 2024

Dimarts, 3 de setembre de 2024

Les entrades per a totes les propostes es posen a la venda aquest dimecres, 4 de setembre.

La temporada d’espectacles als espais escènics municipals arrencarà el 28 de setembre amb Llegat, el nou muntatge dels creadors de l’arxireconeguda AKA. Protagonitzada per Àngels Gonyalons, l’obra recrea la relació d’una mare amb el seu fill de vint anys a partir del dia que ella decideix canviar de vida.

Muntatge multidisciplinar per recordar Lorca el que es veurà el 19 d’octubre. Federico García, de Pep Tosar, recrea la figura del poeta amb cinc veus o elements dramàtics: guitarra flamenca, cant, ball, recital i vídeo documental.

Una original proposta per al 8 de novembre. L’enterrador, de la companyia Teatro de Dos i Mediterránea, tindrà el cementiri municipal com a escenari. És un muntatge que pretén ser un homenatge a les persones que van deixar testimoni d’humanitat i dignitat enmig de l’horror de la guerra civil espanyola i la postguerra. L’espectacle està inclòs al I Cicle de Memòria Democràtica, organitzat per l’Arxiu Municipal de Montcada i Reixac.

Amnèsia, de l’argentí Nelson Valente –director de Sólo llamé para decirte que te amo, que es va veure al 2021 a Montcada i Reixac–, és un altre dels plats forts de la temporada. Es tracta d’una comèdia negra sobre les dificultats d’entendre’s entre els diferents membres d’una família en el moment d’enfrontar-se al fet que la mare, pilar fonamental del nucli familiar, ja no pot viure sola. El muntatge es representarà el 17 de novembre i el protagonitzen Mercè Arànega, Màrcia Cisteró, Míriam Iscla, Joan Negrié, Victòria Pagès i Biel Rossell.

Un altre espectacle destacat és Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), el monòleg on Joan Carreras interpreta un actor que s’ha de posar a la pell de Ricard III, el monarca despietat de Shakespeare. L’obra, que arribarà al Teatre Municipal el 22 de novembre, i el seu protagonista han rebut desenes de premis i reconeixements per aquest espectacle. El favor, una divertida comèdia que reflexiona sobre els límits de l’amistat de quatre homes de quaranta i tants, es veurà el 15 de desembre.

Música i teatre familiar
Un viatge per la història del cinema és una proposta musical destacada, a càrrec d’Orthemis Ochestra, creadors de muntatges com Concerto a tempo d’Umore o Desconcerto. El concert, que es farà el 22 de desembre, és un repàs a algunes de les peces de cine més conegudes dels darrers cinquanta anys. El tradicional concert Valsos i danses de Nadal, amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, es veurà el 12 de gener de l’any vinent. Torna el concert solidari de gòspel, amb el Cor Gospel Gràcia, i es farà el 16 de novembre a l’Espai Cultural Kursaal. La recaptació es destinarà a Montcada Solidària.

Pel que fa al teatre familiar, el 3 de novembre es representarà Juguem? de Ninnus-Cascai Teatre, un viatge dins l’imaginari d’una nena que obre al públic un món de fantasia i aventures. L’altra proposta per a tota la família és Bunji, la petita coala (1 de desembre), de Festuc Teatre, una reflexió sobre com la innocència no estigmatitza ni crea diferències.

Entrades i abonaments
Les entrades per a tots els espectacles de tardor-hivern 2024 es posen a la venda a partir de demà dimecres, 4 de setembre, a www.teatremontcada.cat o bé, a la taquilla de l’Auditori Municipal (pl. Església, 12). El muntatge L’enterrador és gratuït, però cal recollir tiquet a l’Auditori Municipal perquè l’aforament és limitat. Es posen a la venda abonaments per a quatre espectacles, al preu de 40 euros. Inclou una entrada per a Llegat, Amnèsia, Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) i Un viatge per la història del cinema.

Tots els espectacles de la temporada es representaran al Teatre Municipal, a excepció del concert de gòspel (Espai Cultural Kursaal) i L’enterrador (cementiri municipal). La informació sobre els muntatges i els preus es poden consultar a www.teatremontcada.cat.

Darrera actualització: 3.09.2024 | 11:21