La plaça Lluís Companys va acollir dissabte, amb força èxit de participació, la "mongetada popular" organitzada pel col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i l'Ajuntament de Montcada i Reixac. L'objectiu de l'esdeveniment va ser apropar a la ciutadania la cultura culinària i els productes de la terra com la mongeta del ganxet amb la recent certificació DOP (Denominació d'Origen Protegida). A les 11 del matí una representació municipal integrada per l'alcaldessa, María Elena Pérez, el regidor de Comerç, Joan Maresma, i d'altres regidors, i amb la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, van inaugurar simbòlicament la mostra culinària amb una fotografia de grup amb els cuiners que van participar en la iniciativa.
Els cuiners de Cuina Vallès van preparar més de 40 quilos de mongeta del ganxet, que es van repartir entre els assistents, acompanyades de botifarra, porrons de vi i cervesa. Cuina Vallès està format actualment per 14 restaurants de 10 municipis de la comarca. Durant els seus sis anys de vida, el col¿lectiu ha treballat per divulgar i promocionar la gastronomia vallesana i per tornar als plats productes autòctons de la terra. Els cuiners també han treballat de la mà dels artesans agroalimentaris per recuperar productes i portar-los al plat. La "mongetada popular" s'ha celebrat a diferents municipis de la comarca els darrers anys.