Es posa en marxa la campanya 2021 per combatre el mosquit tigre
Un cop al mes, del juny al setembre, s’intervindrà als embornals de desguàs d’aigües a la via pública amb un producte biològic que actua sobre les larves de l’insecte.
- L’Ajuntament demana a la ciutadania que eviti l’acumulació d’aigua en objectes per no atraure mosquits.
- La campanya municipal inclou control i assessorament a les propietats privades per combatre’n la proliferació.
L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa la campanya 2021 de tractament i prevenció del mosquit tigre als embornals de desguàs d’aigües pluvials de la via pública. Un cop al mes, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, es duran a terme diferents intervencions amb un producte de control biològic que actua selectivament sobre les larves d’aquest insecte, sense afectar altres espècies. Es preveu que la presència del mosquit aquest estiu sigui similar durant tots els mesos. Entre final d’agost i principi de setembre l’Ajuntament visitarà els equipaments municipals i centres educatius, per revistar punts on hi pugui haver aigua acumulada o col·lectors taponats.
La campanya inclou controls i assessorament a les propietats privades per combatre la proliferació de l’insecte. ‘A banda de totes les actuacions que puguem dur a terme des del consistori, és fonamental que la ciutadania prengui mesures a casa seva per tal que als balcons, terrasses o jardins no s’acumuli aigua a platets, cendres, galledes o altres elements on puguin proliferar insectes’, ha explicat el regidor de Salut Pública, Oriol Serratusell.
Responsabilitat compartida
La prevenció és el millor mètode per al control del mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques de l'insecte i eliminar tots els punts d'aigua on hi pot créixer. El mosquit tigre necessita molt poca aigua per proliferar, per tant, tots aquells objectes i contenidors en què es pugui acumular aigua s'han de buidar de forma continuada i posar sota cobert i aquells que siguin fixes, s'hauran de revisar almenys dos cops per setmana i eliminar-hi qualsevol cúmul d'aigua. En el cas de les basses o piscines, cal actuar de forma que l'aigua que hi continguin no esdevingui un focus de cria de mosquits.