Els consistoris de Montcada i Reixac i La Llagosta es reuneixen per tal de buscar solucions al litigi de la zona de la fàbrica Valentine

Divendres, 23 de desembre de 2016

Els representants polítics i tècnics dels ajuntaments de Montcada i Reixac i de La Llagosta s'han reunit aquesta setmana per tal de consensuar una solució per als terrenys de l'entorn de la fàbrica de Valentine. Per part del consistori montcadenc va assistir el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil. I per part de La Llagosta, una delegació encapçalada pel seu alcalde, Óscar Sierra. El batlle de La Llagosta va explicar que el seu municipi està disposat a parlar però de moment presentarà un recurs contenciós contra la modificació de planejament del Pla General Metropolità (PGM), aprovat pel consistori montcadenc el passat Ple d'abril, a l'entorn de la factoria.

L'edil ha explicat que la modificació del PGM aprovada per Montcada i Reixac permet endreçar la part nord del municipi, ¿240.000 m2¿ amb potencial per a noves indústries i activitats econòmiques; crear un parc fluvial al llarg de la riera i un corredor verd que connecti el riu Besòs i el Pla de Reixac i millorar l'entorn de l'antiga carretera de Ribes, entre l'avinguda Catalunya de Mas Rampinyo i l'avinguda 11 de setembre de la Llagosta, enmig de la qual hi ha espais força degradats com el sector de Can Gran. Sánchez ha avançat que tot i així "l'Ajuntament de Montcada i Reixac està disposat a seguir parlant perquè tenim la voluntat de diàleg i negociació per solucionar un problema que hem heretat i que ve de lluny". El regidor ha afegit que "demanarem una reunió conjunta amb la Generalitat per tal de seguir buscant propostes i solucions a la problemàtica d'aquest sector".

El planejament del sector per al canvi d'ubicació de Valentine es va aprovar al 2005. El trasllat de l'empresa de pintures a Can Milans va implicar transformar en sòl industrial la zona verda de Can Milans -on es va construir l'actual planta- i convertir en zones verdes uns terrenys anteriorment industrials situats a la bòbila de Can Cuiàs. Aquestes modificacions van rebre el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de l'Aigua, Protecció i Seguretat i la Direcció General de Carreteres. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul aquest planejament l'any 2009.

Darrera actualització: 6.06.2018 | 09:56