El quart número del Butlletí Econòmic constata l'evolució socioeconòmica positiva de Montcada i Reixac

Dimarts, 19 de febrer de 2008
El butlletí analitza la realitat socioeconòmica del municipi i s'adreça a tota la població, però especialment als sectors empresarial, comercial i financer, donat que aporta una informació molt acurada sobre l'activitat econòmica.

El director del grup de recerca AQR, Jordi Suriñach, ha presentat les principals dades (referides a l'any 2006) i novetats del treball. S'han analitzat els principals paràmetres que defineixen la ciutat, comparant-los amb els d'altres localitats. Així, hi ha informació demogràfica; sobre la situació econòmica nacional i internacional; l'activitat econòmica i empresarial del municipi analitzada al detall; els transports i la mobilitat; l'habitatge; l'ensenyament i la cultura; la sanitat i els serveis socials; i els índex sobre qualitat de vida, tant a nivell individual com col·lectiu.

La publicació també detalla les dades econòmiques i financeres de l'Ajuntament de Montcada i Reixac i, com a novetat, inclou una síntesi de resultats on, mitjançant un sistema de semàfors, s'indica la situació actual dels principals paràmetres socioeconòmics i l'evolució prevista.

Joan Maresma ha destacat que el Butlletí Municipal "està fet amb la màxima qualitat". "Hi ha una gran quantitat de dades objectives que ens ajuden a establir criteris d'actuació en la gestió municipal", ha subratllat.

Entre les dades més positives cal assenyalar la desaparició progressiva del risc de deslocalització industrial, la bona evolució de les taxes d'atur i de contractació, així com el fre en l'encariment de l'habitatge nou. També són positives les dades sobre recollida selectiva de residus -de les més altes dels municipis de l'entorn- i sobre la qualitat de l'aire, amb un 80% de dies durant el 2006, en què va ser excel·lent o satisfactòria.

Pel que fa als índexs de qualitat de vida, tendeixen a continuar millorant tant el d'equilibri social com el de condicions de vida de la comunitat, mentre que en el de capacitat de progrés individual, Montcada i Reixac es manté a la part baixa dels 51 municipis estudiats.

César Arrizabalaga ha assenyalat que "l'esforç inversor realitzat en equipaments col·lectius de tota mena i en la millora de serveis i infraestructures ha permès millorar de forma considerable les condicions de vida de la comunitat i la qualitat de vida al nostre municipi. Encara queda molt per fer, i no tinc dubte que en els propers anys, gràcies a l'esforç de tothom, continuarem avançant posicions".
Darrera actualització: 1.06.2018 | 13:30