L'acte de cloenda del Dispositiu Local de Transició Escola Treball (Diltet) s'ha celebrat aquest divendres al Kursaal de Can Sant Joan. El Diltet ¿coordinat per la Regidoria d'Educació i que compta amb la intervenció d'altres departaments municipals com la Regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Infància i Joventut, Serveis Socials, Polítiques d'Igualtat i Integració Social¿ el configuren diversos programes organitzats pel mateix Ajuntament o bé per altres entitats amb la col·laboració del consistori, que pretenen formar joves que no tenen clar el seu futur a nivell educatiu i necessiten un reforç orientatiu. Al voltant de 130 alumnes i una vuitantena d'empreses han participat enguany al Diltet.
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha presidit l'acte de cloenda i ha destacat que "aquest programa és sempre un repte per al consistori i una oportunitat per als joves que amb esforç, dedicació i empenta poden aconseguir tot allò que es plantegin". En representació de l'Ajuntament també hi ha assistit la presidenta de l'Àrea Social i regidora d'Educació, Ana Rivas, i el regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Joan Carles Paredes. Els programes reben el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona i en el seu nom hi han participat el coordinador de programes de PQPI-PTT de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, artístics i especialitzats, Jaume Hill, i el cap del programa de transició escola-treball de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Alonso. El president d'Andròmines, Sebastià Heredia, i el director social d'Engrunes, Francisco Villarasa, també han pres la paraula durant l'acte.
Els programes que integren el Diltet són les estades formatives i els tallers de soldadura i cuina, cursats pels alumnes dels instituts de Montcada i Reixac La Ferreria, Montserrat Miró, La Ribera i el col·legi La Salle; els programes de qualificació professional inicial (PQPI-PTT) que s'imparteixen a l'institut La Ferreria; Joves per l'ocupació; el programa Reinvent@'t, de manteniment d'equips informàtics, gestionat per l'empresa Andròmines amb el suport econòmic de l'Obra Social de La Caixa, i el projecte Aprendre i Emprendre, de manteniment de mobiliari urbà, organitzat per la Fundació Engrunes. El Diltet també inclou la XIII Mostra d'Ensenyament, feta a l'abril a l'Espai Jove Can Tauler i per la qual van passar 866 persones.
L'acte ha finalitzat amb la projecció d'un audiovisual realitzat per Montcada Comunicació on apareixien alguns dels alumnes d'aquest curs i d'edicions anteriors explicant les seves experiències. Els alumnes participants al Diltet han recollit els seus diplomes i han gaudit d'un petit aperitiu fet pels alumnes del taller de cuina.