El Pla d'Actuació Municipal vol una administració més eficaç, eficient, un pla de xoc per l'emergència social i un urbanisme de cohesió social

Dimecres, 2 de desembre de 2015

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Montcada i Reixac pretén assolir una administració més eficaç i eficient, crear un pla de xoc per fer front a l'emergència social, fer un urbanisme integrador i de cohesió social i fomentar la participació ciutadana. Aquests són els principals eixos del PAM, que s'ha presentat aquest dimecres, 2 de desembre, a l'Auditori Municipal, en presència de l'alcaldessa, Laura Campos, i els presidents de les àrees Social, Territorial i Econòmica, Ana Ballesta, Jordi Sánchez i Óscar Gil, respectivament. El document es podrà consultar íntegrament al portal de l'Ajuntament, www.montcada.cat.

'El PAM és realista, no gaire ambiciós respecte a les inversions perquè estem hipotecats econòmicament però sí som ambiciosos en el sentit de donar solució a problemes històric del municipi, especialment a nivell de planejament urbanístic', ha manifestat l'alcaldessa, qui ha destacat la creació d'una comissió per implementar la llei de transparència, que, entre d'altres, crearà el portal de la transparència, amb tota la informació de la gestió municipal. 'Volem implementar l'administració electrònica per tal de millor l'eficàcia i el treball del personal, el que es traduirà en un millor servei envers la ciutadania', ha dit Campos.

En l'Àrea Social, els eixos sobre els quals giraran les accions són l'atenció a les persones, la lluita contra la pobresa (energètica, econòmica, alimentària...), les polítiques d'inclusió, la participació ciutadana, la creació dels consells municipals de la infància i de la joventut, el Pla Local de Joventut, impulsar accions de prevenció, detecció i acompanyament de les víctimes de la violència masclista i de l'homofòbia, garantir l'accés a la cultura, donar suport els artistes locals, fomentar la pràctica esportiva i especialment en l'àmbit escolar i desplegar un programa de promoció de l'activitat relacionat amb la cultura i els entorns naturals. 'El rescat social, la millora dels Serveis Socials i les polítiques d'inclusió són dos aspectes destacats a nivell social', ha apuntat Ballesta, qui també ha avançat que es volen dur a terme diferents processos participatius, com la idoneïtat o no d'obrir al trànsit el carrer Major.

Respecte l'Àrea Territorial, destaca l'elaboració d'una auditoria urbanística per saber la realitat del municipi i proposar vies de solució a qüestions com els planejaments de les zones 15 i 21 de Terra Nostra, l'Estany de Gallecs, Can Pomada i la urbanització Bosc d'en Vilaró. Es vol implementar la participació ciutadana per obtenir un urbanisme cohesionador, social i ecològic i també impulsar accions com la recuperació de solars, plans de manteniment de la via pública i acabar amb els espais degradats. 'Volem obrir un debat sobre la presència d'infraestructures a Montcada i Reixac, donar solució al soterrament de les línies R2 i R3 de tren al seu pas pel municipi i plantejar la possibilitat de crear un accés a l'autopista C-33 des de Montcada i Reixac', ha explicat Sánchez, qui també ha parlat sobre un pla de xoc sobre pisos buits, l'aprofitament dels polígons industrials i controls ambientals i sanitaris al municipi.

En matèria econòmica, el PAM parla, entre d'altres, de pressupostos transparents i participatius cara el 2017. 'Al febrer de l'any vinent començarem a elaborar els pressupostos del 2017 de forma participativa i la tarifació social s'aplicarà al 2016 en l'àmbit de les escoles bressol', ha manifestat Gil. Altres punts del PAM són la implementació d'accions per fomentar l'obertura de comerços i nous negocis, crear un cens de locals comercials buits, impuls al turisme modernista i als espais naturals, incloure la formació als plans d'ocupació per tal de millorar l'accés al mercat laboral de les persones que els fan, la creació d'un cens de persones amb discapacitat per tal de facilitar-los l'accés a un lloc de feina i vincular Montcada i Reixac a la marca Barcelona a nivell empresarial.

També podeu consultar el PAM al pdf adjunt.

Darrera actualització: 6.06.2018 | 09:51