A més de continuar amb els programes de prevenció en drogues i pantalles, el servei fa projectes per a joves sobre salut emocional, alimentació saludable i salut sexual i afectiva.
El servei municipal PASSA s’ha convertit en el Punt d’Assessorament en Salut i a més de desenvolupar accions d’informació, atenció i prevenció en drogodependències i el bon ús de les pantalles en el jovent, ha ampliat el seu àmbit d’actuació amb la incorporació de projectes vinculats a la salut emocional, l’alimentació saludable, la salut sexual i afectiva i accions per combatre les addiccions al joc.
‘El canvi d’orientació i de nom del servei sorgeix arran la voluntat política d’ampliar les actuacions de prevenció i promoció de la salut, a més de les necessitats detectades pels diferents agents socials, especialment si parlem del col·lectiu dels joves', ha explicat la regidora de Serveis Socials i Polítques d'Inclusió, Mar Sempere. L'edil ha afegit que 'des de l’inici d’aquest curs escolar hem ampliat el ventall d’accions de promoció de salut més enllà de la prevenció en drogues, com ara xerrades sobre alimentació i sobre salut emocional; en definitiva, som un servei de promoció de la salut amb el que busquem promoure el benestar del jovent'.
Contacte El servei PASSA està ubicat a la Casa de la Vila (Major, 32) i per contactar-hi es pot trucar o enviar un whatsapp al telèfon 633 334 753 o bé, enviar un correu electrònic a l’adreça passa@montcada.org.
Presentació del nou servei i xerrada sobre educació sexual i pantalles La presentació del nou PASSA es va fer ahir dijous, 3 de juny, en el marc de la primera Taula Tècnica del Pla Local en Drogues i Pantalles del 2021, on prenen part personal de l’Ajuntament de diverses àrees i serveis, vinculat a la salut, serveis social i joventut, així com representants d’altres àmbits socials. La reunió va incloure una formació sobre sexualitat i pantalles, a càrrec de Teo Juventeny, especialista en educació sexual i activista trans. La xerrada, orientada a donar recursos als formadors, va analitzar com abordar la sexualitat des del punt de vista del plaer i no dels riscos, perquè així, segons l’especialista, es promou l’autoconeixement i les relacions consentides.
Segons Juventeny, en l’ambit escolar, l’educació sexual no va molt més enllà de la sexualitat reproductiva i en l’imaginari de molts joves, la referència en matèria sexual és la pornografia, un món on majoritàriament predomina el masclisme. Sobre els entorns digitals, l’educador considera que el límit en la publicació d’imatges o com fer servir les xarxes socials és el consentiment i va definir diversos conceptes vinculats a l’assetjament sexual en Internet.