El parc de la Llacuna -situat a Mas Duran, a les portes del pla de Reixac- s'ha incorporat aquest estiu a la xarxa de parcs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el que implica que l'ens supramuncipal es farà cà rrec del manteniment d'aquesta zona verda. La inclusió del parc de la Llacuna a la xarxa metropolitana respon a una petició formulada per l'Ajuntament, que amb recursos propis no pot garantir-ne un condicionament constant. 'Garantim aixà un manteniment regular i continuat del parc de la Llacuna, que ens permetrà dotar-lo d'uns està ndards de qualitat que no es podien assolir amb els limitats recursos propis de l'Ajuntament', ha explicat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha indicat que el parc de la Llacuna 'té potencial per esdevenir metropolità , per les seves dimensions i per la seva ubicació, al costat de Ripollet i a les portes del Pla de Reixac'.
L'AMB s'encarregarà de la neteja, les tasques de jardineria, la seguretat i de forma conjunta amb el consistori, dels usos del parc. Una de les primeres actuacions que s'hi engegarà serà l'arranjament del paviment i la millora dels jocs infantils. Amb la incorporació del de la Llacuna, ja són dos els parcs de Montcada i Reixac que gestiona l'AMB, l'altre és el parc de les Aigües. Un altre objectiu de l'adhesió a la xarxa de l'AMB per part del govern municipal és que el parc de la Llacuna sigui un espai més arrelat entre la ciutadania, perquè en faci un major ús. En aquest sentit, l'AMB té previst incloure el parc de la Llacuna en el programa d'activitats metropolitanes als parcs, com ja fa al parc de les Aigües, amb accions de divulgació ambiental, adreçades majorità riament al públic familiar.
El parc de la Llacuna té una dimensió aproximada de 13 hectà rees, amb una zona urbanitzada -on hi ha el llac perimetral i la llacuna- i una altra que manté el carà cter forestal, la més propera al Pla de Reixac. És un espai d'alt valor ambiental i paisatgÃstic que combina les zones de lleure amb itineraris ambientals. Les espècies vegetals existents són autòctones.