El director de la Fundació Pasqual Maragall presenta el programa de prevenció de l'alzheimer durant una xerrada a Montcada i Reixac

Dimecres, 15 de gener de 2014

El director de la Fundació Pasqual Maragall (www.fpmaragall.org) i director general del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, Jordi Camí, va explicar ahir dimarts, 14 de gener, en un acte a l'Auditori Municipal de Montcada i Reixac un dels principals programes de la Fundació, adreçat a la prevenció de l'alzheimer per mitjà de la recerca científica. 'El problema amb les demències és que no tenen remei un cop les persones les han desenvolupat, és per això que ens hem fixat com a objectiu treballar per aconseguir ajornar l'aparició de la malaltia', va dir Camí davant dels assistents, un centenar de persones. El doctor va estar acompanyat de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i del voluntari de la Fundació Juan Rodríguez, veí del municipi. L'acte l'organitzaven la Fundació i la Regidoria de Participació Ciutadana.

Des del 2008, la Fundació Pasqual Maragall aborda els reptes que planteja la malaltia de l'alzheimer des de l'àmbit de la recerca científica, amb el compromís d'aportar solucions innovadores i decisives així com millorar el benestar de les persones afectades i el seu entorn. El seu objectiu és reduir-ne el número de casos, avançant en el tractament i la cura de la malaltia; retardar-ne la seva evolució, millorant la detecció precoç i la prevenció. 'Només amb un millor coneixement científic donarem un tomb a la malaltia', va apuntar Camí. En aquest sentit, el director de la Fundació va explicar que en aquests moments estan duent a terme un estudi amb familiars de persones afectades per l'alzheimer i va demanar voluntaris per fer-se les proves.

La Fundació també compta amb plans per millorar la qualitat de vida de les persones afectades i els seus cuidadors. Durant la xerrada, el doctor va explicar que l'increment de persones afectades per l'alzheimer, demències i altres patologies neurodegeneratives, que afecten sobretot les persones més grans de 65 anys, es deu a que la gent viu més anys: 'Estem vivint -va dir- un fenomen que no s'havia produït mai, l'increment de l'esperança de vida, una situació de la qual la humanitat no en tenia coneixement'.

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, va destacar que xerrades com la d'ahir 'contribueixen a divulgar i conscienciar la població sobre l'existència d'aquestes malalties'. L'edil va explicar que al municipi, el suport que es dóna a les persones afectades i les seves famílies és el desplaçament als centres de dia del municipi i de Vallbona, sufragat per l'Ajuntament sense cost per als usuaris, i l'assistència a aquests equipaments i a les residències privades. Pérez va aprofitar l'acte per reivindicar la residència i centre de dia pública de Montcada i Reixac: 'Aquest seria un equipament de referència per al tractament de les persones afectades per l'alzheimer i un suport molt important a les famílies -va apuntar- i lamentem que a hores d'ara el seu procés de construcció estigui aturat per manca de finançament'.

Darrera actualització: 5.06.2018 | 13:43