El Dia Internacional per a la salut de les dones es clausura amb una xerrada sobre els països del sud

Dimecres, 1 de juliol de 2009

La Sala Institucional de la Casa de la Vila va acollir el passat 30 de juny l'últim dels actes organitzats per la regidoria de Dona i Igualtat amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a la salut de les dones. La xerrada, a la que van assistir una vintena de persones, va girar en torn la precarietat de la salut de les dones als països del sud i va anar a càrrec de Roser Porta, llevadora del CAP de les Indianes i cooperant de l'ong Diabugu Batapa, associació amb seu a Santa Coloma de Gramenet que treballa per millorar les condicions i l'educació sanitàries a Gàmbia, especialment les que afecten a les dones. L'acte va comptar amb l'assistència de la regidora de Dona i Igualtat, M. Teresa Gallego.

Porta va explicar les seves experiències com a cooperant en un país on les dones tenen molts embarassos sense controlar i sense garanties sanitàries ni durant l'embaràs ni durant el part, el que augmenta considerablement el risc de mortalitat tant de les mares com dels seus nadons. La cooperant també va destacar una altra problemàtica que afecta a nombroses dones africanes; les seqüeles de l'ablació, una pràctica que encara és molt comú en molts països del sud.

Per altra banda, la regidoria de Dona i Igualtat va organitzar el passat dissabte 27 de juny juntament amb la Xarxa veïnal solidària contra la violència una sortida al Monastir de Pedralbes, que va comptar amb l'assistència de 43 dones del municipi. La visita va tenir com a objectiu apropar-se a la vida d'Elisenda de Montcada, com a dona referent del seu temps.

El Monestir va ser fundat l'any 1326 per Elisenda de Montcada. La reina va viure en un palau que va fer construir al costat del mateix monestir des de la mort del seu marit, el Rei Jaume II , fins al final dels seus dies, l'any 1364. Segons l'explicació dels guies del monestir, el matrimoni va significar augmentar el patrimoni del rei amb el d'una de les famílies catalanes més poderoses: els Montcada.

Darrera actualització: 1.06.2018 | 13:39