Enguany hi participa un grup de joves vinculat a Can Tauler i el projecte es dedica a la relació de les persones refugiades amb l'aigua.
Un grup de joves vinculat a Can Tauler participa enguany a les activitats del projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) 'Tenim Drets, Teixim Llibertats', del qual l'Ajuntament de Montcada i Reixac i una desena de municipis més en forma part. En aquesta edició es tanca el cicle de tres anys dedicats a les persones refugiades i en concret, es treballa sobre el dret a l'aigua. El programa vol aprofundir sobre la problemàtica amb l'accés, el control i l'ús de l'aigua, quina vinculació en té amb els drets de les dones i el seu impacte sobre la salut, l'alimentació i l'habitatge digne, entre d'altres temes. Les persones participants també coneixeran casos concrets de conflicte armats i la seva relació amb l'aigua, com la gestió dels campaments de persones refugiades al Líban o a municipis com el de Kobani (Síria).
Segons les dades que aporta l'AMB, el 28% de les persones arreu del món (1.100 milions) no tenen accés a serveis d'aigua potable gestionats de manera segura i un 62% (2.600 milions) no té serveis de sanejaments segurs. 263 milions de persones, majoritàriament dones i nenes, han de caminar almenys 30 minuts per accedir a aigua d'una font segura. 884 milions de persones no tenen un servei bàsic de subministrament d'aigua potable a la llar i l'escassetat d'aigua ja afecta 4 de cada 10 persones.