Els restaurants que participen a la II Jornada Gastronòmica de Montcada i Reixac, a càrrec de l'associació Gastronomia Reixac, en col·laboració amb l'Ajuntament, han repartit aquest dissabte, 4 d'octubre, al migdia, més de 2.000 tapes, superant les expectatives de l'organització respecte el primer dia de la mostra, que clourà demà al migdia amb una nova degustació de tapes. A la tarda, la participació de públic infantil a les activitats previstes ha estat lleugerament més baixa que l'any passat i a la nit s'espera força participació de públic a la Nit Gastronòmica, durant la qual els establiments presenten els seus menús més especials per a la jornada.
Una delegació de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, amb l'alcaldessa accidental, M. Carmen Porro, i el regidor de Comerç, Joan Maresma, ha visitat els estands dels restaurants participants a la mostra, que té lloc al carrer Guadiana. La Nit Gastronòmica s'allargarà fins la mitjanit i el preu dels plats és de 4 euros, amb degustacions com bacallà confitat, espatlla de xai farcida de botifarra de perol, tires de costella de porc a la barbacoa amb patata palla, galta de porc rostida amb compta de poma, gelat de Baileys amb ametlles garapinyades, mousse de festucs amb xocolata i tiramisú.
Demà diumenge, dia 5, tornen les tapes fins al migdia, amb els plats que s'han pogut tastar avui, com peixet fregit, calamar arrebossat, ous estrellats amb patates i pernil, gyoza de verdura amb cua de bou, entre d'altres, a més de novetats com plats de pasta fresca. Les tapes i les begudes costen un euro, el vi i el vermut, dos euros; el panet, 0,50; les postres, 1 euro, i hi ha la possibilitat de comprar una ampolla sencera de cava o de vi, al preu de 8 i 9 euros, respectivament. Les activitats de la tarda han estat un taller infantil de decoració de Mikado i un espectacle infantil sobre hàbits saludables, a càrrec de 'La Paradeta de la senyora Carmeta'.