El Pla per la diversitat sexual, afectiva i de gènere de Montcada i Reixac ha rebut el vistiplau del Ple de novembre, celebrat ahir dijous, dia 29.
Aquest projecte pretén sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere a tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere i garantir els drets de les persones LGTBI. La presentació pública del Pla tindrà lloc el 17 de gener a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12), a les 18.30 h.
El document, que ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, és fruit d'un treball intern de recerca d'informació dins l'Ajuntament i també de les aportacions d'entitats i persones a títol particular, que han participat en sessions específiques adreçades a recollir informació sobre els diferents àmbits en què es divideix el pla: compromís polític, organització municipal i comunicació; laboral; esportiu, acció social i cicles de vida; espai públic; participació i cultura; salut i educació. El Pla ha partit d'una diagnosi, efectuada de forma participativa amb personal municipal i representants de l'espectre econòmic, social, associatiu, veïnal i cultural de la ciutat.
"Agraïm a la Diputació de Barcelona, a l’entitat Conexus, als personal municipal, a les persones del col·lectiu LGTBI i a les tècniques de la regidoria de la oficina d’Atenció a la Dona i de Polítiques d’Igualtat, que han liderat aquest projecte i han fet una gran feina perquè avui puguem presentar aquest pla", va dir la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere.
El projecte inclou un total de 54 accions que responen a 32 objectius dels vuit àmbits d'actuació esmentats. Entre d'altres, hi ha la formació al personal municipal en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere; l’elaboració de material específic contra l'assetjament LGTBIfòbic; fer accessibles els equipaments esportius municipals per a les persones trans i intersexuals, donar suport les famílies amb infants trans, commemorar els dies assenyalats d'aquest àmbit o incorporar la perspectiva LGTBI en el pla formatiu anual de les entitats, fer campanyes informatives als centres de salut sobre la salut sexual i reproductiva del col·lectiu LGTBI o la formació en matèria de diversitat afectiva i de gènere al personal de les escoles, entre d'altres.