Els serveis jurídics i els de l'Àrea de Política Territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac es reuniran properament amb caràcter d'urgència amb la Generalitat de Catalunya per tal de valorar els efectes de la sentència del Tribunal Suprem del 27 de desembre de 2012, que ha desestimat al recurs de cassació interposat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava la modificació del planejament del pla parcial del sector discontinu Can Milans-Can Cuiàs Nord, aprovat per la Generalitat de Catalunya. Aquest matí l'equip de govern s'ha reunit amb els portaveus municipals de l'oposició per informar-los sobre el contingut de la sentència i sobre els propers passos a realitzar pel consistori. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha afirmat que "l'objectiu de la trobada amb la Generalitat serà determinar les actuacions a emprendre davant la nul·litat del planejament".
El Ple de l'Ajuntament, en sessió del dia 28 de març de 2003, va aprovar un conveni urbanístic amb l'empresa Barnices Valentine, que tenia per objecte el trasllat de l'activitat industrial existent al barri de la Ribera, al centre de Montcada i Reixac, per una ubicació més idònia allunyada del centre del municipi. Un any després, el Ple de l'Ajuntament va aprovar una addenda al conveni urbanístic, que suposava el trasllat de la nau industrial de Valentine al polígon industrial de Can Milans i la creació d'una nova zona verda al sector de Can Cuiàs Nord per tal de recuperar la zona verda que es perdia amb la zona industrial.
La concreció de les previsions d'aquest conveni requeria la modificació del Pla General Metropolità, una competència de la Generalitat de Catalunya. En 2004, el Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment la corresponent modificació del Pla General Metropolità i el juliol del mateix any s'aprovà provisionalment el planejament amb el vot favorable dels regidors dels grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA i del PP i l'abstenció de la regidora d'ERC. L'aprovació definitiva de la modificació del planejament per part del Govern de la Generalitat de Catalunya es var realitzar el 5 d'abril de 2005.
Contra aquesta aprovació definitiva del planejament aprovada per la Generalitat, l'Ajuntament de La Llagosta va interposar en el seu dia un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que en data de 15 de maig de 2009 dictà sentència estimant el recurs, i per tant, declarant nul·la la modificació del planejament. Aquesta sentència va ser objecte de recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, per part de la Generalitat i l'empresa Barnices Valentine, que finalment ha estat desestimat.