Al Parc de la Llacuna, inaugurat fa un any, es faran actuacions de millora per solucionar els problemes de manteniment que ha tingut la làmina perimetral del llac, sobretot pel que fa a la neteja i a la circulació d'aigües. Es protegirà la làmina d'impermeabilització del canal amb formigó; es col·locarà d'un mur de gavions a la part inferior del canal, possibilitant el pas de les instal·lacions per l'interior; s'hi instal·larà un aparell d'ultrasons per al control de la formació d'aigües; es crearà un corrent superficial, mitjançant una xarxa de recirculació; se substituirà la platgeta de l'extrem nord-oest per una zona de prat humida; i es reconstruiran les illes de nenúfars i altra vegetació aquàtica preexistents.
El Casino de Terra Nostra, que es va reobrir el setembre de 2002, pateix alguns problemes en el sostre que se solucionaran gràcies a la convocatòria del FEOSL. Se substituirà l'actual coberta de fibrociment de l'edifici per pannells tipus Thermochip, que assoleixen amb escreix els requeriments mínims en qüestió d'aïllament tèrmic i acústic. També se substituiran les corretges de fusta que pateixen patologies i es reforçarà la coberta interior de la sala d'actes i del bar-cafeteria.
D'altra banda, el projecte també contempla obres de condicionament i legalització de la cuina i del magatzem adjacent, per tal d'adaptar-los a la normativa vigent. Finalment, s'actuarà en les instal·lacions d'aigua, electricitat i de calefacció, i estan previstes actuacions d'aïllament tèrmic tant als paraments com a les finestres de l'equipament.
El projecte de recuperació i ordenació de l'espai forestal del camí de la Font del Tort pretén donar compliment al procés d'expropiació, iniciat el gener de 2002, que tenia per objectiu crear, a prop del nucli urbà, una àrea de lleure i d'accés al Parc de la Serralada de Marina. El nou espai es destinarà a l'ús de la ciutadania i a la restauració i conservació del medi, respectant els paràmetres del Pla Especial de la Serralada de Marina. Es millorarà l'accessibiltat per a vianants i vehicles; s'hi habilitaran 26 places d'aparcament i s'hi instal·laran papereres, taules i bancs de picnic. També s'hi faran actuacions de millora del paisatge, com revegetació dels vessants més erosionats mitjançant hidrosembra, plantació de masses aromàtiques lligades als àmbits de descans i al camí que discorre per la pineda, i s'aportarà sòl, de terra vegetal, també als àmbits més erosionats i als de nova plantació.
El projecte d'autocompostatge respon a l'objectiu de reduir la producció de residus casolans. Es tracta del procés de transformació en compost de les restes orgàniques domèstiques mitjançant compostadors de dimensions reduïdes. D'aquesta manera, s'eviten els costos ambientals i econòmics d'haver de recollir, transportar i tractar les restes orgàniques convertides en residus.
El projecte preveu l'ampliació de la xarxa de compostadors existent al municipi (n'hi ha una vuitantena), amb 30 nous recipients de 450 litres de capacitat, i l'assistència tècnica i el seguiment de tots ells. Actualment, la majoria es troba a domicilis particulars de Terra Nostra, Pla d'en Coll, Can Sant Joan, però n'hi ha també a altres barris. La iniciativa gaudeix d'un alt grau de participació i està obtenint bons resultats.