Es manté la Cavalcada de Reis 2024

Divendres, 5 de gener de 2024

L’Ajuntament manté el programa inicial i només es suspendrà en cas d’una pluja molt intensa. En aquest cas, l’acte oficial de parlament i entrega de la clau màgica de la ciutat es farà a La Unió de Mas Rampinyo.

La regidoria de Cultura i Patrimoni ha pres la decisió de mantenir l’agenda d’activitats, els horaris i el recorregut previstos per a la Cavalcada de Reis, tot i la possibilitat de pluja per a aquesta tarda. Només en el cas que, un cop iniciat el recorregut, la pluja fos molt intensa, la desfilada quedaria suspesa. En aquest supòsit, l’acte institucional, amb el Discurs de la Nit de Reis i l’Entrega de la Clau Màgica de la Ciutat, es traslladarà a l’interior de La Unió de Mas Rampinyo (Avinguda Catalunya, 16). L’opció plantejada inicialment de traslladar aquest acte, en cas de pluja, al pati exterior de l’escola Elvira Cuyàs, a Mas Rampinyo, s’ha descartat per garantir la seguretat d’espectadors i participants. Cal recordar que aquesta activitat a La Unió, en cas de necessitat, es limitarà als parlaments i no serà una recepció amb recollida de cartes per part dels Reis d’Orient.

El programa de l’inici de la Cavalcada es manté com estava inicialment previst, ja que les previsions meteorològiques són més optimistes. La festa de benvinguda serà a Terra Nostra (16 h), a la plaça del Poble. El nens i nenes del Consell d’Infants rebran els reis i els lliuraran el pa i la sal, símbols de benvinguda i hospitalitat. L’entitat Amics dels Clàssics col·labora amb l’arribada de Ses Majestats, ja que seran els encarregats de portar a Melcior, Gaspar i Baltasar en cotxes clàssics. Un cop acabi la rebuda, la comitiva anirà en vehicle clàssic amb una Desfilada Reial que recorrerà l’avinguda de Terra Nostra, passant per Font Pudenta i Carretera Vella fins l’inici del recorregut, el carrer Bateria de Can Sant Joan (17.30 h).

Si no s’ha de suspendre a causa de la pluja, la Cavalcada de Reis, de 4 quilometres de recorregut, continuarà per l’avinguda de la Unitat, on s’estrena un tram inclusiu adaptat per a les persones amb diversitat funcional i hipersensible. En aquesta part del recorregut es reduiran els efectes lumínics i els sons de la cavalcada. L’itinerari continuarà pel carrer Major, la Rambla dels Països Catalans i l’avinguda Catalunya –fins al carrer Àngel Guimerà. Si no hi ha pluja, els parlaments i el lliurament de les claus de la ciutat tindran lloc en el marc d’un acte al passeig sobre la C-17, al costat de Montcada Aqua, que comptarà amb interpretació en llengua de signes catalana.

La comitiva reial estarà formada per 9 carrosses, 2 grups de música i 4 espectacles itinerants. Estarà dividida en sis blocs: la benvinguda a la ciutat, l’Ambaixador, la Cartera Reial i el Patge Xumet, el seguici dels Reis d’orient, joguines i regals, les carboneres i la Dolça Nit. Perquè la ciutadania gaudeixi plenament de tot l’espectacle i garantir-ne la seguretat, els caramels es llençaran des d’una única carrossa, al final de l’itinerari. Se’n llençaran 1.500 quilos de dolços, sense gluten, quantitat que serà la mateixa de la darrera edició.

Un centenar de persones conformen l’espectacle de la cavalcada, amb més de 60 persones voluntàries, la participació de 4 entitats –Amics dels Clàssics, Societat Coral El Vallès, Diables de Can Sant Joan i AV del Gurugú– i 4 companyies artístiques.

Estigueu atents a les xarxes socials de l’Ajuntament per confirmar qualsevol canvi del programa.

 

Darrera actualització: 8.01.2024 | 08:17