Primera reunió de la Taula d'entitats de l'Economia Social i Solidària

Dilluns, 19 de març de 2018 a les 10:00

L'ens l'integren representants d'entitats, centres especials de treball i empreses d'inserció de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà i Ripollet.

En el marc del projecte intermunicipal per a l'impuls de l'Economia Social i Solidària (ESS) es va realitzar, el 12 de març, la primera jornada de la Taula d'Entitats de l'Economia Social dels municipis de Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà i Cerdanyola del Vallès. L'acte va tenir lloc a la seu del Patronat Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet i van estar representats els municipis que participen al projecte intermunicipal per a l'impuls de l'economia social i solidària. La jornada també va comptar amb l'assistència de nou entitats dels quatre municipis: societats cooperatives, associacions, empreses d'inserció i centres especials de treball. Les entitats de Montcada i Reixac que van assistir són Andròmines, Engrunes i Co-responsable, amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

L'economia social i solidària té com a objectiu la satisfacció de necessitats en comptes de la maximització del benefici sobre el capital invertit. S'organitza de forma democràtica, i actua amb responsabilitat social. Aquesta jornada, que tenia com a objectiu valorar l'interès de les diferents entitats convocades respecte a la formació d'un grup de treball estable per compartir inquietuds i necessitats comunes, ha rebut una bona valoració dels i les participants, respecte a la iniciativa de l'Administració.

En concloure la sessió de treball, s'ha decidit continuar la tasca iniciada en una segona reunió, que es durà a terme el pròxim mes de juny, on es treballaran les diferents propostes aportades. Tanmateix s'ha acordat l'ampliació a altres entitats que es vulguin afegir durant els mesos vinents, l'intercanvi d'informació entre les entitats participants, així com la voluntat de rebre notificació de les actuacions que s'estan realitzant des d'altres organismes supramunicipals de l'ESS en els que el Projecte SSEguim treballant hi participa, com ara l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i la Xarxa de Municipis per a l'Economia Social i Solidària.

Darrera actualització: 19.03.2018 | 16:24